Pro autobenches

Pro Autobench: 5 uit 5 sterren ANWB-test 2018!

Een stevige autobench geschikt voor elke hond


De PRO autobench is het neusje van de zalm onder de autobenches en is van alle gemakken voorzien, en ideaal om je hond mee te vervoeren. De PRO autobenches voldoen aan de strengste eisen en zijn goedgekeurd volgens de richtlijnen van de TUV Zuid-Duitsland. Daarnaast hebben deze autobenches ook de Amerikaanse testnormen doorstaan.

Het slot is uitgerust met een zogenaamd 'Double Dock' systeem. Dit maakt dat de deur nooit naar binnen kan vallen in geval van bijvoorbeeld een aanrijding. Het 'Safelock Systeem' maakt het daarnaast ook mogelijk de box vlot te openen, zonder dat de hond zelf de deur kan openen.

De achterwand van de PRO autobench is gemaakt van dubbelwandig en geblazen kunststof. Hier is het zogenaamde IPS (Impact Protection System) systeem toegepast voor nog meer veiligheid. Deze licht opgebolde achterwand absorbeert de druk die ontstaat in geval van een aanrijding en voert deze geleidelijk af. Hierdoor wordt de impact op het lichaam van je hond tot het minimum beperkt. Daarbij is het ook mogelijk nog een extra crashbag aan te schaffen. De crashbag kan de impact van een aanrijding nog verder beperken.

Ga veilig de weg op, kies daarom de PRO Autobench!

Uit welke materialen bestaat de PRO Autobench?

De PRO Autobench bestaat uit aluminium vervaardigde hightech profielen en een kunststof kuip met een speciale anti-slip laag zodat de hond nog beter kan blijven staan en bijvoorbeeld niet wegglijd. Voor de stevigheid zijn er met glasvezel versterkte kunststof verbindingen toegepast. Voor de isolatie van warmte en kou is het gemaakt van gelaagd waterbestendig berkenhout. De PRO autobench is geheel onderhoudsvrij.

TÜV keurmerk

Alle PRO Autobenches zijn voorzien van een TÜV keurmerk. TÜV is de afkorting van 'Technischer Überwachungsverein'. Dit zijn Duitse verenigingen die zich bezig houden met wettelijk voorgeschreven keuringen van metrieel en apparatuur en certificering van producten en managementsystemen. Een TÜV keurmerk is een bevestiging dat een product voldoet aan hoge kwaliteitseisen en veilig is. Heeft een product een TUV keurmerk dan weet je als consument dat het een zeer goed product is waarvan je hoge verwachtingen mag hebben.

Voordelen van de PRO Autobench

De voordelen die de PRO autobench biedt zijn vooral dat de hond veilig mee kan in de auto. Er hoeven geen zorgen meer worden gemaakt over de plek waar de hond gaat liggen en/of dit wel op een goede manier gebeurt. De anti-slip laag voorkomt dat de hond wegglijd, en de isolatie zorgt ervoor dat de hond het niet te warm of te koud krijgt. Ook is de onderlaag urinebestendig en de onderkant is voorzien van klittenband voor betere fixatie op de voertuigmat.

De PRO autobench wordt geleverd inclusief GRATIS strapfix banden. Deze banden zorgen ervoor dat je de autobench goed in de kofferbak kunt fixeren. 

PRO autobenches zijn reeds vele jaren succesvol bij vele liefhebbers en professionals uit de hondensport, hondenscholen, hondendressuur en politiescholen wereldwijd. Ook zijn deze autobenches zeer geschikt voor langere autoritten en voor mensen die graag veilig met de hond de weg gaan.

Specificaties

 • De PRO autobench is de enige autobench in Europa met een TÜV keuring. Dit keurmerk staat voor veiligheid en zekerheid.
 • De PRO autobench heeft de crashtest excellent doorstaan (honden tot 55 kilo) . 
 • ISO 9001 gecertificeerd
 • Materiaal profielen: Hightech Aluminium
 • Materiaal verbindingen: Glasvezel versterkt kunststof
 • Materiaal zijwanden: Gelaagd waterbestendig berkenhout
 • Materiaal achterwand: Dubbelwandig en geblazen kunststof
 • Urinebestendige kunststof kuip met stevige anti-slip laag
 • Dwarsverbinding aan de achterzijde voor meer stevigheid
 • Innovatief draaislot
 • Eenvoudige montage
 • GRATIS strapfix banden bij elke PRO autobench
 • Geruisloos in de auto

Toebehoren speciaal voor de PRO autobench

De PRO autobench is uniek in zijn soort. Alle PRO autobenches kunnen voor nog meer veiligheid uitgerust worden met een crashbag. De crashbag kan tegen de rode achterwand geplaatst worden. Bij een aanrijding wordt je hond dan nog beter beschermt. Let er wel op dat deze kussens vrij dik zijn. Je dient dus extra rekening te houden met de binnenruimte voor je hond.

Ook beschikt deze serie om een bumperbeschermer, de zogenaamde scratchguard. Deze scratchguard beschermt je bumper tegen eventuele krassen bij het in - en uitstappen van je hond in de auto. De scratchguard is voorzien van klittenband die gemakkelijk onder de autobench te bevestigen is. Eenmaal bevedtigd kan je hem in en uitklappen wanneer je hem nodig hebt.

Ligt uw kofferbak dieper dan heb je ook nog de boxlifter. De boxlifter is gemakkelijk te bevestigen onder de PRO autobench en verhoogd de bench zodat de deur boven uw bumper uitkomt.

Heeft u een grotere of oudere hond dan bent u zich waarschijnlijk ervan bewust dat het niet goed is voor de gewrichten vaak in- en uit de auto te springen. Hiervoor is speciaal een lichtgewicht hondenloopplank ontworpen, de zogehete Easy Steps hondenloopplank. Ook deze loopplank is prachtig innovatief Zwitsers vakwerk en voldoet aan de strengste eisen. De loopplank heeft een draagkracht van maar liefst 100 kilo, is zeer compact en makkelijk in de schuiven.

 

Getest door de ANWB Maart 2018 - Eindoordeel zeer goed, 5 uit 5 sterren

Uitvoerig getest en aanbevolen door de bekende hondenfluisteraar "Dog Whisperer"Cesar Millan

4Pets Pro Autobench bestaat uit aluminium vervaardigde hightech profielen en een kunststofkuip met een speciale antisliplaag zodat de hond nog beter kan blijven staan en bijvoorbeeld niet wegglijd


 

 

 

4Pets Pro autobenches - Testrapport ANWB maart
Filter