Het verzorgen van je konijn

Het verzorgen van een konijn

Een konijn verzorgen; wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Lees er alles over in deze blog

Wanneer je het geschikte verblijf met de benodigde attributen in huis hebt, is het tijd voor de konijnen. Of het nu dwergjes of juist Vlaamse reuzen zijn, ieder konijn heeft verzorging nodig. Uiteraard zal een langharig konijn wat meer vachtverzorging nodig hebben dan een konijnenras met gewone vacht. Echter hebben alle konijnen in grote lijnen dezelfde verzorging nodig. Wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van een konijn vind je in deze blog!

Ruimte

Voldoende leefruimte is niet alleen van belang bij het aanschaffen van de spullen, maar het is ook onderdeel van de verzorging van je konijnen. Wanneer ze niet genoeg bewegingsruimte hebben kan dit negatieve gevolgen hebben voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Konijnen kunnen dan te snel te dik worden, problemen krijgen met de gewrichten en verandering in gedrag vertonen wanneer ze niet voldoende kunnen bewegen. 

Om ervoor te zorgen dat er voldoende leefruimte zal zijn, is een goede voorbereiding cruciaal. Op deze manier hoef je er niet achteraf achter te komen dat de ruimte niet voldoende is voor je konijnen. Lees alles over de aanbevolen afmetingen in onze blog hoe groot moet een konijnenhok zijn?

Konijn met hooiruif, snackbal en knabbelsticks