Kattenblog De Huisdiersuper

Hoe kies ik de juiste borstel voor mijn kat

Heeft u zich ooit afgevraagd waar alle verschillende soorten kammen en borstels voor katten gebruikt zullen worden. Welke borstel of kam gebruikt ik nou bij welke soort vacht? Hieronder vindt u enkele tips:

1. Regelmatig kammen of borstelen

Het regelmatig kammen of borstelen van uw poes of kat zal een goede verzorgende en glanzende vacht tonen. Elke week even de tijd nemen voor een borstel- of kambeurt zal het beestje vrij houden van klitten en andere vervelende vuil ophopingen.

2. Wegkammen van losse kattenharen

Voor het wegkammen van losse haren en klitten kunt u het beste een dubbelzijdige borstel gebruiken met twee verschillende borstel vlakken.

3. Borstel met zachte haren

Een borstel met natuurlijke zachte haren kan worden gebruikt op een kortharige kat, om zijn vacht heerlijk op te poetsen. Borstels met natuurhaar zijn makkelijker hanteerbaar op de vacht en huid en hebben het voordeel dat het de statische lading in de vacht minimaliseert.

Zo kunt u de kat rustig blijven knuffelen zonder dat het beestje een elektrisch geladen schok krijgt en daarmee een negatieve borstel- of kam ervaring beleeft!

4. Pc Poedelborstel

Een kleine poedelborstel kan worden gebruikt bij langharige katten. Borstel uw kat hier niet te grof of te ruw mee. Het poetsen en schrapen van de huid op een te harde manier kan brandwondjes op leveren en leiden tot Dermatitis.

Let op: Dermatitis zijn ontstekingen van de huid. Er zijn meerdere gevallen van Dermatitis dus bij twijfel laten beoordelen door uw dierenarts.

5. Harde borstels niet gebruiken op oudere katten

Hou in gedachten dat u deze zogenaamde Pc Poedelborstels niet gebruikt op oudere poezen of katten. Dit omdat bij oudere katten de huid zachter en de vacht dunner zal worden. Ook kan de kat op oudere leeftijd gewicht verliezen waardoor zich losse, hangende huid ontwikkeld. Al deze dingen kunnen bijdragen tot overgevoeligheid tijdens de verzorging.

Als de poes of kat ouder wordt kunt u het beste gebruik maken van een kam of borstel met natuurlijke haren. Als u hulp nodig heeft bij het maken van een keuze komt u dan gerust langs in onze uitgebreide showroom of laat u telefonisch adviseren door een van onze professionele medewerkers. Zij helpen u graag en goed in de juiste richting.

6. Maak van de nood een deugd

Het wekelijks borstelen of poetsen is tevens een mooie manier om uw diertje regelmatig te controleren op het dragen van vlooien of een teek.

Hoewel buiten poezen en katten het meest vatbaar zijn voor vlooien of teken, kan zelfs een echte binnenkat deze ongewenste kleine gasten langdurig met zich meedragen zonder dat het opvalt. Wanneer u merkt dat er tekenen van vlooien of andere parasieten zijn, adviseren wij u het beestje direct te behandelen.

Lees ook:

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een kat?

Waarom een krabpaal?

Tips om de kat in een kattenbak te krijgen

Sale -30%
Dubbelzijdige Borstel Met Softgrip
Dubbelzijdige Borstel Met Softgrip
Afmeting: 20,5cm.
Uitverkocht

7,95  5,56