Blog-Banner-Huisdiersuper_2000x500-HOND

Kauwbehoefte Hond

Iedere hond, jong of oud, heeft zijn eigen kauwbehoefte. De ene hond zal hier meer behoefte aan hebben dan de ander, maar het is zeker voor iedere hond van belang.

Puppy's

Pups kauwen op praktisch alles omdat ze op deze manier de wereld ontdekken. Op het moment dat ze een maand of 4 oud zijn beginnen ze ook met het wisselen van de tanden, het kauwen op speeltjes of snacks helpt hierbij.

Functies van het kauwen

Ontspanning

Los van het feit dat een hond dingen ontdekt via zijn bek werkt het kauwen ook ontspannend. De hond maakt dan dopamine en endorfine aan wat stress verlagend is en ook nog een goed gevoel geeft.

Reinigen van het gebit

Verder heeft het kauwen nog een belangrijke functie die van belang is voor de gezondheid van je hond, namelijk het reinigen van het gebit. Doordat de hond kauwt op een bot of speeltje worden de tanden schoongemaakt waardoor er minder kans is op het ontstaan van tandplak en tandvleesontsteking. Je hond houdt op deze manier zijn gebit schoon zoals wij dat met onze tandenborstel doen.

Welke producten?

Er zijn veel verschillende artikelen waar uit gekozen kan worden en dan is de vraag 'Wat kan je het beste kiezen?' Deze keuze is afhankelijk van onder andere het ras en de kauwbehoefte van je hond. Veel gebruikte speeltjes zijn rubberen kauwringen of botten welke je kunt vullen met een lekkere snack. Deze speeltjes kun je voor langere tijd gebruiken en iedere keer opnieuw interessant maken voor je hond, als je deze combineert met een smeerbare snack zoals tubidog. Mocht je hond weinig interesse hebben in een speeltje dan zijn er genoeg dierlijke kauwsnacks. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde runderhuid of gerookte varkenshuid. De runderhuid botten zijn erg populair en de meeste honden vinden deze heerlijk. Ze zijn er in allerlei vormen en maten te krijgen. Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van hertengewei. Dit alternatief gaat vaak langer mee dan de runderhuid en is beter voor honden met een gevoelige spijsvertering.

Voedselallergie

Heb je een hond met een voedselallergie of intolerantie dan zijn rund en varken vaak geen optie als eiwitbron. Gelukkig zijn hiervoor hypoallergene alternatieven zodat je hond niks hoeft te missen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een kauwwortel gemaakt van koffieboom. Dit is een houten wortel welke niet splintert en dus veilig is voor organen. De vezels die de hond van het bot af kauwt bevorderen tevens de darmflora. Wanneer je hond liever iets heeft met wat extra smaak dan is een blok yak kaas een ideale oplossing. Wanneer er nog maar een klein stukje over is van de snack dan kan dit gevaarlijk worden voor de hond als deze te gulzig wil doorslikken. Het voordeel van de yakkaas is dat je het kleine stukje 30-60 seconde in de magnetron kan doen waardoor het stukje uitzet en luchtig wordt, hierdoor wordt het een soort bros koekje wat veilig is om op te eten.

Let op!

Wanneer je hond aan het genieten is van een kauwsnack of speeltje dient dit altijd onder toezicht te zijn om gevaarlijke situaties te voorkomen.

 

Delen met anderen?

Sale -10%
Kauwrollen
Kauwrollen Runderhuid
Inhoud: 180 gram
direct leverbaar

€ 4,99  € 4,49 
Sale -10%
Hertengewei Large | Kauwsnack voor de hond | De natuurlijke tandenborstel
Hertengewei Large
Gewicht: 140-160 gram

€ 16,95  € 15,25 
Sale -10%
Gedraaide kauwstaafjes
Gedraaide Kauwstaafjes
Inhoud: 25 stuks

€ 3,89  € 3,50 
Sale -10%
Yak Cheese
Yak Cheese
Meerdere maten

€ 9,99  € 8,99