Papegaaienblog De Huisdiersuper

Kies de juiste papegaaienkooi voor jouw vogel

Hoe kies je nou de juiste parkieten of papegaaienkooi?

Voordat je verder leest willen wij benadrukken dat elke papegaaienkooi van welke grootte of merk dan ook deze altijd te klein is voor jouw vogel. Een van de allereerste adviezen die wij je willen meegeven is te kijken naar de mogelijkheid die jij hebt binnen jouw leefomgeving.

Ook het te besteden budget is uiteraard een belangrijk onderdeel, toch willen wij benadrukken dat een Original Strong kooi een lange levensduur heeft waardoor jij en jouw vogel er vele jaren mee zullen moeten doen. Zie je dus jouw droomkooi staan en kom je een stukje budget tekort, spaar dan nog heel even door zodat je achteraf geen spijt hebt van een gedwongen keuze. Als laatste moet de uitstraling van de kooi je aanspreken, het zal tenslotte een design meubelstuk in jouw huiskamer gaan worden.

Naast het gebruik van een parkieten of papegaaienkooi adviseren wij dan ook om gebruik te maken van een papegaaienstandaard of een Java speelboom.

Speelstandaard Levy

Hoe groot moet een kooi nou eigenlijk zijn?

Voor het houden van een papegaai in een kooi moet de vogel zich vrij kunnen bewegen. De papegaai moet zijn vleugels helemaal uit kunnen slaan zonder de wanden van de kooi te raken. Bij grote papegaaien wordt de spanwijdte van de vleugels met 1 ½ vermenigvuldigd om de minimale maat van de papegaaienkooi te bepalen.

Onder spanwijdte verstaan we 2 maal de vleugellengte + de breedte van de rug. Dit vermenigvuldigd met 1.5 geeft dan de minimale breedte.
Let op met het ophangen van speelgoed en/of (slijt) stokken: deze kunnen het dier in zijn bewegingsvrijheid belemmeren.

Zelfs de grootste papegaaienkooi is altijd te klein. Ons advies is dan ook, wanneer je deze in jouw huiskamer kwijt kunt, een zo groot mogelijk kooi voor jouw vogel te nemen zodat jouw vogel zich vrij mogelijk kan bewegen.
Er zijn vele aanbieders van parkieten en papegaaienkooien. Iedereen schreeuwt dat zij de grootste en beste kooien hebben. Wij kunnen het ons dus voorstellen dat je door de bomen het kooienbos niet meer ziet staan. Dit geschreven artikel is dan ook een hulpmiddel om je te adviseren bij het maken van een keuze voor de aanschaf van een papegaaienkooi.

Sloten op deuren en bakjes

Alle deurtjes van drinkbak en voederbak en nestkastdeur dienen goed en stevig vergrendeld te zijn, jouw vogel is vindingrijker en eerder ontsnapt dan je denkt! Stevige beveiligde sloten zijn ook belangrijk als je zelf kleine kinderen hebt of dat er regelmatig kinderen bij je op visite komen.

Net zoals voor een vogel is het ook voor een klein kind erg leuk en interessant om het openmaken van een deurtje eventjes zorgvuldig uit te testen.

Op bijna alle strong modellen papegaaienkooien zitten op de voederbakdeurtjes stevig design draaislot die je flink kab aandraaien zonder gebruik te maken van een sleutel. Deze sloten zijn beslist niet open te krijgen door parkieten, papegaaien en kleine kinderen.

Extra info: Bijna alle papegaaienkooien van het merk Original Strong zijn voorzien van sloten op de voederdeuren en toegangsdeur afsluitbaar zonder het gebruik van een sleutel.

RVS drink- en voederbakken

Zorg voor stevige voederbakken, zodat deze niet kapot geknabbeld kan worden door jouw papegaai. De voederbakken van Original Strong zijn in RVS uitvoering voor een duurzaam en langer gebruik.

Extra info: De voederbakken bij onze kooien zijn voorzien van een extra beveiliging aan de binnenzijde van het deurtje waardoor het vrijwel onmogelijk is dat de voederbak omhoog kan worden gewipt.

Zwenkwielen

Om een (zware) papegaaienkooi eenvoudig te verplaatsen, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, zijn stevige zwenkwielen een vereiste. Zwenkwielen met schroefdraad hebben de voorkeur in verband met hun betere stabiliteit en functionaliteit.

Opvangranden

Papegaaien zijn over het algemeen vrij rommelige eters die het vooral erg leuk vinden om niet gewenst voedsel over de rand te gooien. De opvangranden vangen de meeste voedselresten en ontlasting op waardoor de ruimte rondom de kooi aanzienlijk schoner blijft!

Tot slot nog even dit:

10 Original Strong voordelen voor u op een rij:

 

  1. Beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland en België: eigen import, alles op voorraad en snel geleverd
  2. Alle schroeven en bouten volledig geïntegreerd in de kooi: geen scherpe randen
  3. Mogelijkheid voor uw papegaai om over de bodem te scharrelen: kan met of zonder bodemrooster worden geplaatst
  4. Stevige zwenkwielen met schroefdraad voor extra stabiliteit: vereenvoudigt het verplaatsen
  5. Stevige en dikke spijlen bestand tegen de sterkste papegaaiensnavels: voorzien van een NIET giftige zeer harde, hamerslag, design poedercoating
  6. Extra beveiliging van het uitneembare onderrooster: Extra veilig voor uw vogel, tegen beknelling
  7. RVS drink- en voederbakken naar buiten uitdraaibaar: eenvoudig van buitenaf eten en drinken te geven
  8. Extra beveiliging van de RVS voerbakken: door uw vogel niet uit de houder te krijgen
  9. Original Strong kooien voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen: samenwerking met gerenommeerde vogelkwekers, 25 jaar ervaring
  10. Perfectie tot in het kleinste detail met wereldwijd veel tevreden klanten: 25 jaar lang wereldwijd vele duizenden tevreden klanten

 

Delen met anderen?

Papegaaienkooi Bianca
Afmeting: 67,7x51,1x154 cm
Direct leverbaar

279,00 
Papegaaienkooi Nora L
Afmeting: 86,6x56,4x175 cm
Uitverkocht

349,00 
Papegaaienkooi Lucinda
Afmeting: 86,6x56,4x175 cm
Direct leverbaar

339,00