Hondenblog De Huisdiersuper

Mooie plekken om te wandelen met de hond

Mooie plekken om te wandelen met de hond?

De leukste wandelroutes in de omgeving van je huis kun je ondertussen wel dromen. Daarom wordt het tijd om eropuit te trekken met de hond. In Nederland zijn er een hele boel mooie plekken die je kunt ontdekken samen met de hond. Daarnaast is de hond ook soms toe aan een korte vakantie. Hier vind je het antwoord waar je het beste heen kunt gaan met de hond voor een weekendje weg.

De Zeeuwse kust

Wist je dat Zeeland meerde mooie en schonen stranden heeft? De stranden van Oostkappelle behoren tot een van de schoonste stranden en zijn daarnaast ook nog eens heel mooi. Het voordeel van dit strand is dat je hond het hele jaar (aangelijnd) is toegestaan. Berkenbosch is uitgeroepen tot het meest hondvriendelijke strand. Er is zelf een strandpaviljoen dat hondenbier, hondensnacks en hondenspeelgoed verkoopt. Dé ideale plek om je hond de dag van zijn leven te geven!

De Waddeneilanden

Op elk eiland vind je heerlijke brede stranden. Dat betekend extra veel ruimte voor je hond om los te lopen, te rennen en te spelen. Een droom voor elke hond! Als je naar het strand gaat op één van de Waddeneilanden, houdt dan wel de strandregels in de gaten. Naast de fijne stranden, zijn er bosgebieden waar je met de hond kunt wandelen. Ideaal voor als het erg hard waait aan de kust.

Drents Friese Wold

Wilt u liever met de hond naar het bos? Ga dan eens naar het Drents Friese Wold. Dit is een nationaal park waar in het grootste gedeelte van dit park de honden los mogen lopen. Wanneer je verblijft in Drenthe of Friesland, mag dit natuurgebied niet ontbreken tijdens het weekendje weg met de hond. Wanneer je kiest voor het Drentse gedeelte, kun je er gelijk een culturele wandeling van maken en op zoek gaan naar de hunebedden.

Rozendaalse Veld

Het pareltje van Nederland is toch wel de Veluwe. Mocht je hierheen gaan, dan raden wij aan om naar het Rozendaalse Veld te gaan. De honden mogen hier loslopen en er is veel ruimte. Een waar paradijs voor de viervoeters. In de zomermaanden kan het wat drukker zijn met fietsers, dus we raden het aan om voor de zekerheid een hondenriem mee te nemen.

De Eifel

Wil je toch even compleet iets anders? Dan is de Duitse Eifel zeker een aanrader. Dit gebied is namelijk niet al te ver, maar het is er prachtig. Dit gebied ligt in het noorden van de Duitse regio de Moezel en bij de rivier de Rijn. Tip: een klein gedeelte van de Moezel ligt in België, dus rijd ook gelijk door naar de Belgische Ardennen.

Extra tip: bij BungalowSpecials hebben ze de zogeheten Huisdier Specials. Ideaal voor een weekendje weg, want de hond mag altijd gratis mee. Verder zijn de vakantieparken huisdiervriendelijk en hebben de mooiste wandelomgevingen.

Wellicht ook interessant om te bekijken:

Veiligheidsartikelen

Verlichting voor hond en baas

Reisbench Nylon Bruin 62cm
Afmeting: 62x42x44cm
Direct leverbaar

37,95