Hondenblog De Huisdiersuper

Nieuwe puppy in huis een checklist

Een puppy kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Hier gaat een goede doordachte beslissing aan vooraf. Let hierbij op de gezondheid van de pup, de afstamming en fokkerij. Wanneer je deze voorbereidingen hebt getroffen en je de trotse eigenaar van een puppy bent, is het tijd om de juiste spullen en benodigdheden in huis te halen. Volg onze handige puppy checklist, zodat je zeker weet dat je pup een warm welkom krijgt!

1. Puppyvoer

Om gezond op te groeien, heeft een puppy de juiste voeding nodig. Vanaf 8 weken mag je beginnen aan puppybrokjes. Zorg ervoor dat je speciale puppyvoeding aanschaft, zodat je hond de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgt. Een jonge pup groeit het snelst in de eerste maanden en heeft zijn voeding hard nodig. Zorg er daarnaast voor dat er altijd genoeg drinkwater beschikbaar is, zodat je puppy voldoende vocht binnenkrijgt. Dit kun je ook op peil houden door in plaats van droogvoer, natvoer te geven.

2. Hondenkussen

Een puppy slaapt veel en een hondenkussen is daarom onmisbaar. Omdat een jonge hond erg speels is en overal in bijt, moet het kussen van goede kwaliteit zijn. Let erop of de stof van het kussen sterk is, de randen goed zijn afgewerkt met stevige naden en of de binnenhoes van kwalitatief materiaal is gemaakt. Goedkope hondenkussens bevatten vaak vullingen van slechte kwaliteit, die bij aankoop zacht lijken, maar na een aantal keer wassen niet meer bruikbaar zijn. Investeer daarom in een kussen die goed gevuld is.

3. Bench

De bench is voor een puppy een veilige plek om zich terug te trekken. Hoe graag je ook ieder moment met je pup wilt doorbrengen, is het ook belangrijk dat hij een eigen plekje in het huis heeft, waar die met rust gelaten wordt. Ook als je van huis bent, is dit de fijnste plek voor je puppy. Hij voelt zich hierin veilig en is minder bang om alleen thuis te zijn. Let bij het aanschaffen van een bench erop dat je de juiste grootte koopt. Voorzie het daarnaast altijd van een zacht kussen en een gevulde drinkbak.

4. Halsband en riem

Een puppy moet vaak naar buiten om zindelijk te worden. Een halsband en hondenriem zijn daarom niet overbodig. Toch moet er rekening mee worden gehouden dat een puppy nog niet te lang uitgelaten mag worden. Het wandelen en de nieuwe indrukken nemen veel prikkels met zich mee en je puppy zal zeker de eerste maanden snel moe zijn. Wanneer je hond wat ouder is heeft hij meer lichaamsbeweging nodig en kun je langere wandelingen maken.

5. Speeltjes

Een jonge pup kan natuurlijk niet zonder hondenspeeltjes. Zeker als je puppy geen ander hondenmaatje heeft, moet je dagelijks tijd maken om te spelen. Het is belangrijk dat een hond fysiek en mentaal zijn energie kwijt kan en die zich niet te lang verveelt. Koop daarom speeltjes waarmee hij zelf kan spelen en waarmee je samen kunt spelen. Zo weet je zeker dat je pup altijd genoeg te doen heeft.

Naast deze vijf belangrijke benodigdheden voor een nieuwe puppy in huis, zijn er natuurlijk nog veel meer producten waarmee je je nieuwe hond blij maakt. In ons speciale puppy assortiment vind je alle spullen die ervoor zorgen dat je puppy niets te kort komt.

Sale -17%
Hondenvoer puppy 6 kilo
Orijen Puppy 6Kg
Inhoud: 6 kg
Direct leverbaar

57,95  47,95 
Benchkussen Doggy Bagg X-Treme Fossil
Ook geschikt voor buiten
Uitverkocht

Vanaf 20,98