Blog-Banner-Huisdiersuper_hond-auto-

Veilig je hond vervoeren in de auto

Het is van cruciaal belang om goede voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer je je hond in de auto wilt vervoeren. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid van je hond, maar ook voor die van de bestuurder en andere passagiers. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je hond veilig mee te nemen, afhankelijk van je auto, je hond en je persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om te kijken welke optie het beste bij jou en je hond past, zodat jullie samen van de leukste tripjes kunnen genieten!

Hondenrek of hondennet voor in de auto

Een populaire keuze voor het veilig vervoeren van je hond in de auto is een hondenrek of hondennet. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat je hond netjes in de achterbak blijft en voorkomen dat hij bijvoorbeeld bij een botsing of plotseling remmen naar voren schiet. Het biedt een zekere mate van veiligheid voor de bestuurder en medepassagiers, omdat de hond niet op de achterbank kan springen of naar de bestuurder kan gaan. Echter, het autorek of autonet is minder effectief als het gaat om de veiligheid van de hond zelf. Omdat de hond nog steeds los in de kofferbak zit, kan hij in geval van paniek alle kanten op schieten, wat gevaarlijk kan zijn.

Hondengordel

Een andere optie om je hond veilig te vervoeren is het gebruik van een hondengordel of autotuigje. Dit wordt vaak gebruikt wanneer er geen ruimte is voor de hond in de kofferbak. De hond draagt een tuigje dat met een lijn aan de autogordel op de achterbank of passagiersstoel wordt vastgemaakt. De hondengordel voorkomt dat de hond door de auto springt of naar voren schiet bij plotseling remmen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond zich niet verstrikt in de lijn, omdat dit gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Over het algemeen is de hondenautogordel een geschikte methode om je hond op zijn plek te houden tijdens het rijden. Het is wel belangrijk om een gordel te kiezen die goed past bij de grootte en het gewicht van je hond, om maximale veiligheid te garanderen.

Transportbox of reisbench voor honden

Voor optimale veiligheid en comfort is het gebruik van een transportbox of reisbench voor je hond een goede keuze. Deze zijn vaak draagbaar en speciaal ontworpen voor gebruik in de auto. Meestal worden ze in de kofferbak van de auto geplaatst. De reisbox of -bench biedt de hond een veilige en vertrouwde omgeving tijdens het reizen. Reisbenches zijn meestal gemaakt van duurzame materialen en hebben ventilatieopeningen om ervoor te zorgen dat je hond voldoende frisse lucht krijgt. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en op te vouwen, waardoor ze ideaal zijn voor uitstapjes en vakanties. Bovendien kan er vaak nog bagage worden meegenomen zonder dat de hond deze vies maakt. Een transportbox of reisbench voorkomt dat de hond door de auto springt of naar voren komt bij plotseling remmen. Het biedt een meer gecontroleerde omgeving voor de hond tijdens het reizen. Het voordeel van dit artikel is dat je deze ook kunt gebruiken in huis of bijvoorbeeld op de camping.

4Pets autobench

Een uitstekende optie voor het veilig vervoeren van je hond in de auto is de 4Pets autobench. Dit product is een van de meest geavanceerde en veilige opties op de markt. De 4Pets autobench wordt in de achterbak geplaatst en biedt de hond zijn eigen ruimte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bench groot genoeg is zodat de hond comfortabel kan liggen, maar niet te groot, omdat beperkte ruimte ook bijdraagt aan de veiligheid. De 4Pets autobenches zijn TUV-gekeurd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Ze zijn versterkt met glasvezel en bieden daardoor optimale bescherming voor de hond. In combinatie met de bijbehorende crashbags zorgt deze autobench voor maximale veiligheid tijdens het reizen.

Hondendeken voor in de auto

Naast deze veiligheidsopties zijn er ook speciale hondendekens voor in de auto die kunnen bijdragen aan de veiligheid en het comfort van je hond tijdens het reizen. Deze autodekens zijn speciaal ontworpen om de achterbank of de kofferbak te beschermen tegen vuil, haren en eventuele ongelukjes van je hond. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en zorgen ervoor dat je auto schoon blijft. Bovendien bieden ze een comfortabele en veilige plek voor je hond om op te rusten tijdens de reis.

Hondenmand of hondenkussen

Om ervoor te zorgen dat je hond zich extra comfortabel voelt tijdens het reizen, kun je overwegen om een hondenmand of hondenkussen in de auto te plaatsen. Dit biedt je hond een zachte en vertrouwde plek om te rusten tijdens lange ritten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hondenmand of het hondenkussen stevig is bevestigd, zodat het niet kan verschuiven tijdens het rijden.

Tips voor onderweg

Bij het vervoeren van je hond in de auto is het ook belangrijk om rekening te houden met de temperatuur. Zorg ervoor dat de auto goed geventileerd is en vermijd het achterlaten van je hond in een hete auto, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg voor voldoende water (tip: deze reisbakjes) en maak regelmatig stops om je hond te laten drinken en uit te laten.

De reiservaring van je hond

Het is essentieel om je hond rustig te laten wennen aan het reizen in de auto. Begin met korte ritten en verhoog geleidelijk de duur van de reizen. Geef je hond positieve beloningen en prijs hem voor goed gedrag tijdens het reizen. Dit zal helpen om een positieve associatie met autorijden op te bouwen en de reiservaring aangenamer te maken voor je hond.

Tot slot

Om samen te vatten, er zijn verschillende opties beschikbaar om je hond veilig in de auto te vervoeren, zoals hondenrekken of hondennetten, hondengordels, transportboxen, reisbenches en hondendekens. Het kiezen van de juiste optie hangt af van verschillende factoren, waaronder de auto, de hond en je persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om altijd de veiligheid van je hond voorop te stellen en te zorgen voor een comfortabele en aangename reiservaring voor jullie beiden. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je genieten van veilige en leuke reizen samen met je trouwe viervoeter.

 

Delen met anderen?   

Wil je nog meer lezen over honden? Bekijk dan ook eens onderstaande blogs:

Blog: Vakantie met je huisdier
Blog: Hond afkoelen bij warm weer
Blog: Koelmat voor je hond
Blog: Mooie plekken om te wandelen met de hond

Liever direct naar ons aanbod voor hondenartikelen? Hieronder een selectie van de meeste populaire categorieën.

Proline autobench Eagle S
Afmeting: 68,6x68x73,5cm
Direct leverbaar

379,00 
4Pets Autobench Pro 3 Large
Afmeting: 66x68x93,5cm
direct leverbaar

599,00 
4Pets Autobench Pro 4 Small
Afmeting: 66x81,5x73,5cm
6-10 werkdagen

599,00 
4Pets Autobench Pro 22 Large
Afmeting: 66x96,5x93,5cm
Direct leverbaar

899,00 
4Pets Autobench Pro 22 Medium
Afmeting: 66x96,5x83,5cm
Direct leverbaar

849,00