Kattenblog De Huisdiersuper

Wat eten katten?

Wat katten het beste kunnen eten is belangrijk om te weten als je overweegt om een kat in huis te nemen. Je wilt immers dat je kat gezond is en zich lekker voelt in zijn poezelige velletje. Het is makkelijk om overweldigd te raken door het enorme aanbod aan kattenvoer dat tegenwoordig te koop is. Veel mensen vragen zich af: wat zouden katten in het wild eten? Wat is gezond voedsel voor een kat? Eten katten verschillende dingen? En hoeveel eigenlijk? Dit zijn veelgestelde vragen die wij in dit artikel beantwoorden.

Wat eten katten in het wild?

De kat is van nature een solitair dier dat op kleine knaagdieren en vogeltjes jaagt. Uit deze kleine prooidieren krijgt een wilde kat de benodigde hoeveelheid eiwitten en vetten. Dit carnivore dieet vullen katten aan gras en jonge planten. Dit plantaardige voedsel zorgt voor extra voedingstoffen en vezels.

Wat kunnen katten eten om gezond te blijven?

Om gezond te blijven is het essentieel dat katten alle voedingstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben: dat zijn de macronutriënten eiwitten, vetten, koolhydraten, maar ook bijvoorbeeld bepaalde vetzuren, vitamine A en taurine. Het is het beste om huiskatten een zorgvuldig uitgebalanceerd voer te geven waarin alle vitaminen zitten die het beestje nodig heeft. Deze vitaminen worden vaak toegevoegd, controleer of dat bij jouw voer naar keuze het geval is. Met ons kwalitatief hoogwaardige voer van de merken Profine, Smolke, Pure Life, Acana, Renske of Orijen weet je zeker dat je goed zit. Let op: het eten van katten moet aansluiten bij de levensfase van de kat: een kat van 12 jaar oud heeft andere behoeftes dan een kitten van 8 weken. Bekijk al het kattenvoer van De Huisdiersuper.

Eten katten verschillende soorten voer?

In principe hebben katten geen verschillende soorten voer nodig. Alleen droogvoer is voldoende, maar je kunt het aanvullen met natvoer, zoals verse mousse van bijvoorbeeld kip of tonijn. Het is goed om natvoer op vaste momenten op de dag te geven. Wil je je poezenbeest een extra traktatie geven? Kies dan een goede snack zoals Profine of Amiguitos kattensnacks. Bijvoorbeeld als beloning als je kat zich goed heeft gedragen. Eet je kat het voer dat je geeft niet? Katten zijn vrij kieskeurige dieren, dus welk merk voer katten wel en niet eten verschilt per kat. Probeer verschillende soorten eten uit en let op hoe je kat reageert.

Hoeveel eten katten?

Hoeveel katten eten hangt af van een aantal factoren: leeftijd, activiteit en lichaamsgewicht. Een grote kat eet logischerwijs meer dan een kleine kat, en actieve katten hebben meer calorieën nodig dan katten die de hele dag in de vensterbank liggen. Een kitten in de groei heeft bovendien meer calorieën per kilo lichaamsgewicht nodig dan een volwassen kat. Omdat de calorische waarde per soort voer verschilt, kun je het beste op de verpakking van het voer kijken voor de precieze richtlijnen. Een kat heeft een kleine maag en een snelle stofwisseling, daarom is het goed om meerdere keren per dag te voeren. Weeg de hoeveelheden af en pas op met het geven van teveel kattensnacks (hoe zeer je kat er ook om staat te mauwen): overgewicht bij katten ligt op te loer en is ongezond. Net als bij mensen geldt: aankomen is makkelijker dan afvallen.

Welk eten is slecht voor katten?

Er zijn een aantal voedingswaren die je je kat nooit moet laten eten. Voorbeelden zijn chocola, noten en krenten of rozijnen. Al deze dingen zijn ronduit kwalijk voor zijn gezondheid. Heeft je kat toch aardig wat van een van deze dingen binnen gekregen? Raadpleeg dan de dierenarts.

Orijen 6 Fish Cat 1,8 Kg
Inhoud: 1,8 kg
Uitverkocht

34,95 
Profine Original Adult
Inhoud 0,3kg, 2kg of 10kg
1-3 werkdagen

Vanaf 4,39 
Sale -19%
Acana Pacifica Kat 4,5 kilo
Acana Pacifica Kat 4,5 kilo
Inhoud: 4,5 kg
Uitverkocht

52,49  42,49