Hondenblog De Huisdiersuper

Welke hondenriem moet ik kiezen?

Gefeliciteerd! Je hebt besloten een hond aan te schaffen en bent op zoek naar de juiste hondenriem óf je oude riem is wellicht versleten en aan vervanging toe. Kortom; je kan wel een riem gebruiken. Maar waar ga je op letten? Kan je zomaar willekeurig een hondenriem uitzoeken of dien je nog ergens rekening mee te houden?

Er worden te kust en te keur hondenriemen aangeboden van verschillende soorten kwaliteit, merken, materialen, lengtes, noem maar op. Hieronder proberen we je een duidelijk overzicht te geven zodat je wellicht een betere keuze kunt maken en kunt zien wat het beste bij jou en jouw hond past!

Nylon hondenriem

Nylon hondenriemen zijn duurzaam en gemakkelijk te wassen. Ook zijn ze heel licht waardoor ze ideaal zijn voor pups die nog niet gewend zijn met een lijn te lopen. Ze kunnen dan op deze manier kennis maken met een riem. Daarbij zijn de nylon hondenriemen vaak in leuke, frisse printjes en motiefjes verkrijgbaar en liggen ze prijstechnisch ook gunstig.

 

 

 

 

Leren hondenriem

Leren hondenriemen zijn zeer degelijk en sterk. Let er wel goed op of ze geniet of gestikt zijn. Heb je een hond die veel trekt dan raden wij altijd een gestikte hondenriem aan daar deze steviger zijn als een riem die geniet is. Leer heeft vaak een mooie, robuuste uitstraling maar dient wel goed onderhouden te worden. Vet de riem dan ook met enige regelmaat in. Zo voorkom je dat de riem gaat scheuren. Een leren riem wordt door gebruik soepeler. Een nieuwe riem voelt dan ook vaak stug aan. Dit zal met de tijd veranderen waardoor de riem steeds prettiger in de hand ligt.

Leren riem

 

 

 

 

 

 

Flexi Rollijnen

De uitrolbare rollijn is immens populair. Ideaal voor honden die bijvoorbeeld moeilijk los kunnen lopen. Met een rollijn kan je ze dan toch extra loopruimte geven zodat ze lekker kunnen dollen. De rollijnen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende lengtes variërend van 3 meter tot 8 meter. Door de drukknop op de cassette kan je zelf bepalen hoe ver de lijn uit kan rollen. Loop je bijvoorbeeld door de straat, dan kan je de hond kort houden. Loop je op een veld, dan kan je de begrenzing eraf halen en kan de lijn uitrollen voor veel bewegingsvrijheid.

 

 

 

 

Trainings- of Politielijn

Een trainings- of politielijn zijn vaak in verschillende lengtes verstelbaar doordat er verschillende ringetjes aan de riem bevestigd zitten. Zo kan je ze vaak verstellen van 1 meter tot 2 meter. Deze lijnen zijn verkrijgbaar in het leer, in het nylon en ook andere materialen. Wil je voor deze lijn kiezen, maar ga je eerst nog een cursus volgen met je hond, vraag dan eerst goed na aan de instructeur of deze lijn gebruikt mag worden. Vaak zie je op cursussen namelijk dat er een lijn van 1 meter vereist is.

 

 

 

 

 

Tot slot

Ongeacht je keuze is het bij alle lijnen van belang dat je kijkt naar het gewicht van de hond. De riemen hebben vaak een maximum gewicht wat ze aankunnen. Let hier dus goed op bij de aanschaf. 

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen, of wil je graag persoonlijk advies voor jouw situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice óf kom naar onze megastore in Nieuwkuijk.

 

Delen met anderen?  

 

Ook interessant voor jou:

Kies de juiste Rollijn

Een halsband of een tuig?

Veilig met een hond in de auto

Veiligheidsartikelen

Verlichting

Sale -30%
Reflecterende Hondenriem met LED licht - Zichtbaar tot 500 meter
Reflecterende Hondenriem Met Licht
Afmeting: 120cm x25mm
direct leverbaar

17,99  12,59 
Sale -30%
Hondenriem Mexica Zwart 100cm x 12mm
Hondenriem Mexica Zwart
Afmeting: 100cm x12mm
direct leverbaar

10,49  7,34