Productnr: 81918
Guillotine Nageltang Softgrip

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Guillotine Nageltang Softgrip - Kleine en middelgrote poten
- Moeiteloos knippen van huisdieren nagels

Guillotine nageltang voor het moeiteloos op de juiste lengte knippen van de nagels van uw hond. De rubberen handgreep geeft een optimale grip

Lees meer
€ 9,95
EUR 9.95
OF

Op voorraad

Levering 1-2 werkdagen
Productbeschrijving
3 redenen om bij De Huisdiersuper.be te kopen
 • Levering binnen 1 à 2 werkdagen en 30 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug!
 • Lage verzendkosten. Voor maar €4,95 wordt uw bestelling aan huis geleverd.
 • De merken die wij leveren zijn van gerenommeerde A fabrikanten.

Softgrip Nageltang - Guillotinemodel
- Lengte: 14cm.
- Voor kleine en middelgrote poten
- Voor het knippen van gemiddelde nagel lengte

Guillotine nageltang voor het knippen van de nagels van uw hond, kat of ander huisdier. Via de transparante beschermkap knipt u de nagel moeiteloos op de juiste lengte. De ergonomisch vormgegeven handgreep met rubberen zijvinnen voorkomt wegglijden en geeft een optimale houvast en werkcomfort.

Specificaties:
- Lengte nageltang: 14 cm.
- Met transparante beschermkap
- Voor alle nagellengtes
- Ergonomische gevormde handgreep

Geschikt voor:
- Honden, katten, knaagdieren, vogels

Voorzichtig:
Knip voorzichtig alleen de transparante uiteinde, de hoornlaag, van de nagel deze is dood. Vlak daarachter zitten de zenuwen en bloedvaten.

Mocht u toch onverhoopt in het leven van de nagel knippen, dan leidt dat meestal tot een fikse bloeding die er ernstig uit kan zien. Toch is dit relatief ongevaarlijk en deze bloedingen stoppen vanzelf.

Veiligheid Tip:
Denk ook vooral aan uw eigen veiligheid bij het knippen van de nagels en hou uw hoofd nooit dicht bij het hoofd van de hond tijdens het knippen. Bij twijfel of onzekerheid adviseren wij het knippen door een dierenarts te laten doen

 • Vragen over dit product

Bel 073 - 879 54 09 of vul het contactformulier in. Onze medewerkers van de klantenservice staan graag voor je klaar. Ook voor advies en algemene vragen! Het product liever eerst even zien? Geen probleem! Kom gerust even langs in onze 2500m2 winkel in Nieuwkuijk!

 • 1.    Weetjes over hondenvlooien
 • 2.    Dingen om na te denken bij de aanschaf van een kat
 • 3.    Fascinerende feitjes over katten vlooien
 • 4.    Wat is een teek en hoe verwijder je een teek?
 • 5.    Katten en stress
 • 6.    Hoe kies ik de juiste borstel voor mijn kat
 • 7.    Cavia verzorging
 • 8.    Krijgt uw papegaai voldoende rust ?
 • 9.    Kies de juiste papegaaienkooi voor uw vogel
 • 10.    Zaadvoeding versus Pelletvoeding
 • 11.    Voordelen van ZuPreem Pelletvoeding
 • 12.    Teken behoren tot de spinachtige
 • 13.    Wat is een vlo en wat kan ik er tegen doen?
 • 14.    Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van lyme bij katten
 • • Vlooieneitjes worden gelegd op uw hond. Vandaar springen vlooien over op plaatsen waar uw hond het meest ligt.

   

  • De meeste vlooien niet volwassen zijn? 95% van de vlooien is niet volwassen. Het vlooienprobleem voor uw hond begint eigenlijk pas als de vlooien volwassen zijn. Daarom is het belangrijk om er zo vroeg mogelijk bij te zijn om zo eitjes en jonge vlooien te verwijderen.

   

  • Vlooien eigenlijk heel lelijk zijn?
  • Volwassen vlooien niks anders doen als eten en eitjes leggen?
  • Een volwassen vrouwtjes vlo ongeveer 25 eitjes per dag legt?
  • Vlooien grote eters zijn? Ze zuigen ongeveer 30 keer hun eigen lichaamsgewicht aan bloed op en geven ongeveer 6 keer hun lichaamsgewicht af om hun larven te voeden

   

  • Kattenvlooien de meest voorkomende vlooiensoort zijn? Er bestaan ongeveer 2000 soorten vlooien, elke met hun eigen voorkeur voor hun leefomgeving. Wanneer zij een favoriete gast niet kunnen vinden, springen ze over naar een tweede keus. Kattenvlooien leven het liefste op katten en honden.

   

  • Sommige katten ongemerkt vlooien met zich mee kunnen dragen? Katten zijn bekende vlooiendragers. Ze kunnen vaak vlooien met zich meenemen zonder dat ze daar iets van merken. Honden hebben dit geluk niet en hebben er al snel last van. Als u zowel honden als katten in één huis heeft, delen zij ook de vlooien. Behandel ze daarom ook allebei!

   

 • De aanschaf van een kat Je ziet een leuke kitten en bent meteen verkocht, of je ziet een leuke kat in het asiel die je zo graag een huisje wilt bieden. Maar is een kat wel het geschikte huisdier voor jou? Is een kat het juiste huisdier voor jouw gezin? Een kat zal voor het grootste gedeelte van de verzorging afhankelijk van zijn baas zijn. Met de juiste zorg kan een kat al gauw een leeftijd van 15 jaar of meer bereiken. Hieronder kan je in een kort overzicht lezen wat je kan helpen bij het nemen van de beslissing om een kat als huisdier te nemen.

  Katten zijn stille en trotse levensgenieters! Ben je regelmatig van huis door bijvoorbeeld je werk, dan is een kat meer geschikt als huisdier dan een hond. Katten zijn huisdieren met een geheel eigen karakter die vooral trots zijn op hun zelfstandigheid. Ze slapen en luieren wanneer ze willen, blijven lekker de hele nacht weg als ze daar zin in hebben en kunnen zich prima vermaken terwijl je weg bent. Elke keer wanneer je thuis komt zal je kat je begroeten met de grootste vorm van genegenheid, snorrend en op zoek naar een knuffel van de baas.

  Ik wil graag een schootkat Katten zijn dieren met een eigen karakter en persoonlijkheid. Katten kunnen zich gedragen als een echte schootkat of als een zelfstandig dier die geheel zijn eigen gang gaat. Bij de aanschaf van een kitten kan de eerste aanblik vertederend, lief, speels of een beetje gek zijn. Al deze eigenschappen zeggen niets over hoe een kat zich in de toekomst zal ontwikkelen.

  Als je een oudere kat neemt in plaats van een kitten, is de kans groter om alles te weten te komen over de eigenaardigheden en gewoonten. Heb je  een huishouden met jonge kinderen dan is het aan te raden om een kat met een zacht en rustig karakter te kiezen. De kans is dan groter dat de kat de drukte en snelle bewegingen beter zal tolereren.

  Waarom een asieldier! Medewerkers van bijvoorbeeld een dierenasiel hebben de ervaring dat zwerfkatten vaak de meest liefdevolle katten kunnen zijn. Het nadeel is dat er geen medische of familie geschiedenis bekend is. Deze dieren zijn lang zonder onderdak of voedsel geweest en zijn zeer dankbaar voor hun nieuwe onderdak, het regelmatige voedsel en de lekkere warme en veilige slaapplek.

  Elke poes of kat houdt van een goede verzorging Kiezen voor een langharige of kortharige kat? De meeste langharige katten moeten ten minste om de dag worden gekamd of geborsteld. Sommige langharige katten moeten in bad worden gedaan en vergen een professionele en intensievere verzorging. Een langharige kat is erg mooi maar bepaal goed of je deze zorg wel kan bieden. Kortharige katten vereisen weinig of een mindere verzorging.

  Huiskatten leiden een gelukkiger en gezonder leven dan zwerfkatten die buiten lopen zonder toezicht. Katten zijn van nature bijna altijd zindelijk en zullen een kattenbak gebruiken, zelfs al op jonge leeftijd.

  Maak het gezin of andere huisgenoten duidelijk dat de kattenbak zich in huis bevind en hiervan de consequenties begrijpen. Dit in tegenstelling tot honden, hoeft een kat niet naar buiten te gaan!

  Een speelse kat of een bankkussen Wilt u een kat om mee kroelen en knuffelen, op schoot hebben of lekker spelen? Over het algemeen zijn kortharige katten een stuk energieker dan langharige katten. Wil je een kat met veel energie en altijd in voor een spelletje, kies dan voor een kortharige kitten. Bepaalde kattenrassen, zoals de Abessijn of de Siamees, zijn zeer speels en intelligent. Perzische katten worden vaak de kussens van de bank genoemd, en zijn waarschijnlijk de meest makkelijke katten. Komt de kat uit het asiel vraag dan aan de medewerkers naar de achtergrond van het diertje!

  Wordt het karakter van de kat net als zijn moederpoes Hoewel nuttig om u te verdiepen in het lezen over verschillende rassen, is het ook belangrijk te weten dat een ras niet alles zal vertellen over de persoonlijkheid van uw aanstaande huisdier. Wees bereid om een gokje te wagen. Katten zijn puur gefokt om hun uiterlijk, met de persoonlijkheid als bijzaak.

   Een kat weet niet van nature hoe hij/zij  zich moet gaan gedragen. Consequent handelen van u en uw gezin speelt hier een belangrijke rol. Wat de fokker ook tegen u vertelt over hoe lief of behoeftig ze zijn, een kat is een dier met een eigen persoonlijkheid, een sterk karakter en rebels.

  Bij een kat bent u de onderdaan en koning kat laat zich kriebelen, gaat knorren, eten en slapen wanneer het hem of haar uitkomt. Denkt u al deze eigenschappen te waarderen en kunt u de verzorging nakomen dan krijgt u een fantastisch dier in huis die u keer op keer met de grootste liefde zal opwachten bij thuiskomst. Veel plezier!

 • Geen enkele dierenliefhebber wil van dichtbij te maken krijgen met vlooien. Wil je de vlooien goed kunnen bestrijden dan helpt het zeker als je meer weet over het gedrag van de vlo. Hierna zijn een aantal fascinerende vlooien feitjes opgenomen. Deze feitjes helpen zowel jou als je huisdier (en):

  Vlooien worden geboren op uw kat:
  De eieren van een vlo worden gelegd op en in de vacht van uw kat, deze zullen zich verder ontwikkelen op de plek waar uw kat zich waarschijnlijk het grootste gedeelte van de dag bevindt. Lekker luieren en rollen, op uw tapijt, in de kattenmand, bij u op bed, op de bank en nog vele andere plekken waar u zich al dan niet bewust van bent!

  De meeste vlooien zijn onrijp:
  Meer dan 95% van de vlooien bevolking bestaat uit onvolwassen eieren, larven en poppen. Het probleem wordt pas echt serieus wanneer ze groeien en zich ontwikkelen tot volwassen vlooien. Het eerste stadium wanneer de vlo nog jong is, is HET moment om de vlo te bestrijden.

  Volwassen vlooien zijn lelijk:
  Ook een kleine vlo is geen schoonheidswonder, ze zijn klein, zonder vleugels, roodbruine insecten ongeveer 1/16e van een centimeter lang en niet erg breed. Hun zeer harde buitenschaal maken ze nagenoeg bestand tegen elke druk. Voorzien van kleine minuscule prikkertjes, steken ze erbij huisdieren lustig op los. Wat volwassen vlooien doen

  Het leven van een volwassen vlo bestaat uit:
  Niet meer dan uit dan het voeren (bloed van uw huisdieren) en grootbrengen van de kleintjes. Dit gaat in hoog tempo en ze geven het voedsel als een geoliede machine door aan hun vlooienkroost. Vlooien wijfjes zijn grote vruchtbare fabrieken Een vrouwtje kan wel 25 eieren per dag leggen. 1 enkele is in staat om gedurende haar leven vele honderden jonge groot te brengen.

  Vlooien zijn hele grote eters:
  Een vrouwelijke vlo zuigt tot 30 keer haar gewicht in bloed per dag en geeft hiervan zes keer haar gewicht door als vlooien -bloedrijke- babyvoeding. Uw huisdier draagt van deze gezellige familie naast de vervelende beestjes zelf, ook een enorme hoeveelheid uitwerpselen van de vlooien met zich mee in de vacht.

  Kattenvlooien zijn de meest voorkomende vlooien - Zelfs op Honden:
  Er zijn bijna 2000 soorten vlooien, elk met zijn eigen favoriete gastheer. Wanneer hun favoriete maaltijd er niet is, zullen ze genoegen met een ander warmbloedig lichaam, inclusief dat van uzelf.

  De kattenvlo valt zowel katten als honden aan:
  Honden vlooien worden zelden of nooit aangetroffen op honden in West Europa. Sommige Huisdieren zijn geruisloze dragers van de beestjes. Katten zijn de meest beruchte vlooienmarkt smokkelaars. Sommigen katten kunnen deze vlooien dragen zonder ook maar een enkele schrammetje of wondje te ontdekken. Honden zijn helaas niet zo gelukkig. Wanneer honden en katten een huishouden delen, delen ze ook de familie vlo in hun vacht. Behandel daarom uw hond en kat allebei en tegelijkertijd!  

  Let op:  
  Katten zijn erg gevoelig voor insecticiden. Gebruik, voor katten dus, vlooienbestrijding producten die specifiek gelabeld voor katten en volg altijd de aanwijzingen op het etiket. Raadpleeg bij twijfel altijd uw dierenarts of informeer bij een goede ervaren dierenwinkel.

 • Er zijn verschillende manieren om teken te verwijderen. We zullen ze op deze pagina allemaal stuk voor stuk doorlopen maar laten we eerst eens kijken wat een teek precies is en wat hij doet.

   

  Een teek ziet eruit als een insect maar behoort officieel tot de groep spinachtigen. Je kan een teek herkennen aan zijn twee lichaamssegmenten, acht poten en steekorgaan op zijn kop. Let er wel op dat een tekenlarve nog maar zes pootjes 

  teekheeft. De gehele levenscyclus van een teek bestaat uit vier stadia en duurt gemiddeld twee jaar afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die hij binnen krijgt.

   

  1. Het eitje

  2. Larve

  3. Nimf

  4. Adult

   

  De vrouwtjes in het volwassen stadium (Adult) voeden zich voor het paren voor een aantal dagen helemaal vol en leggen vervolgens hun eitjes. Kort na het leggen van de eitjes gaan zij dood. Zij voeden zich met hun speciale steeksnuit. Door het verdovende middel wat zij daarbij uitscheiden hoeft een tekebeet niet gevoeld te worden door mens of dier. Dit zorgt ervoor dat een teek ongemerkt lange tijd op de huid aanwezig kan zijn.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Met de bovenstaande informatie kan je tot de conclusie komen dat het beter is om je huisdier zo te beschermen dat een teek geen kans maakt. Echter is dit in de praktijk nog niet zo makkelijk. Teken bevinden zich in het gras, heide en struiken waarna ze zich vastgrijpen aan je hond zodra deze langs komt. Uiteraard kan je je hond op voorhand wel minder aantrekkelijk maken voor teken door hem bijvoorbeeld een tekenband om te doen of hem te druppelen met de daarvoor geschikte middelen. Ook zijn er tegenwoordig bonbons op de markt voor je hond die ervoor zorgen dat een teek na het vastbijten komt te overlijden.

  hulpmiddel een tekentang SmarTick teekMijn hond heeft toch een teek

  Je ontkomt er met alle voorzorgsmaatregelen toch niet altijd aan. Je hond heeft een teek en wat nu? Een teek is weliswaar gemakkelijk te verwijderen maar je dient het wel op de goede manier te doen, zodat er later geen onstekingen of irritaties onstaan. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen die het gemakkelijker maken zoals een pincet, een tekentang of een SmarTick.

   

  1. Maak de teek volledig zichtbaar door alle haren van je kat of hond opzij te leggen. zorg er ook voor dat de kleine haartjes niet aan de teek zijn geplakt.

   

  2. Verwijder de teek vervolgens met een tekentang. Dit is de manier om teken te verwijderen zonder gebruik te maken van gif of insecticide. Je plaatst de tang om de kop van de teek en dan kunt hem er gewoon zachtjes uittrekken. Let er op dat de pootjes er allemaal mee uit komen.

   

  3. Mocht het mondgedeelte van de teek in de huid blijven zitten, ontsmet eerst dat gedeelte met alcohol of een ander ontsmettingsmiddel. Gebruik dan een pincet om de rest weg te halen op dezelfde wijze zoals je een splinter uit je vinger haalt.

   

  teek verwijderen4. Was altijd grondig uw handen voor en na het verwijderen van de teek.

   

  5. Maak een notitie in uw agenda of kalender van de dag waarop de teek is verwijderd. Dit om eventuele ziektes veroorzaakt door de teek sneller te kunnen behandelen.

   

  6. Durft u de teek niet zelf te verwijderen laat dit dan door een dierenarts of iemand die er verstand van heeft

   

  Wij raden af om allerlei alternatieve methodes te gebruiken die je hier en daar hoort (zoals met brand gel, schoonmaakmiddel, brandende lucifers en sigaretten). Deze methodes zullen de teek wel dood maken maar niet volledig verwijderen. Hierdoor kunnen alleen maar irritaties, ontstekingen of verwondingen ontstaan.                                                                                                                                       

   

 •  
   

  Katten en stress
  Vanwege hun gevoelige aard, kunnen katten gestrest of stress gerelateerd gedrag gaan vertonen.

   

  Enkele van de meest voorkomende oorzaken van katten stress kunnen zijn:
  • Veranderingen in de directe omgeving
  • De intreding van een nieuw huisdier in het gezin
  • Onbekende geuren
  • Plotselinge harde geluiden (denk aan bijvoorbeeld vuurwerk)
  • Afwezigheid (vakantie) van bepaalde familie leden

   

  Sommige tekenen van katten stress zijn onder andere:
  • Het zich (langdurig) verbergen
  • Ongewone angstig of agressief
  • Overmatig miauwen (soms tot schreeuwen toe)
  • Markeren met urine op verschillende plekken in huis
  • Verandering in eetgewoonten en eetgedrag
  • Het doen van hun behoefte buiten de kattenbak

   

  groep met katten en poezen

   

  Indien u merkt dat uw kat zich anders gedraagt dan anders, probeer dan de oorzaak te achterhalen. Kijk rustig, observeer, bepaal en onderneem de nodige stappen om uw kat te helpen. In veel gevallen is iets meer tijd en aandacht besteden al voldoende. Bijvoorbeeld het zacht borstelen en zachtjes tegen het beestje praten kan al heerlijk rustgevend zijn.

  Wanneer er veranderingen zijn in de directe omgeving: bijvoorbeeld nieuwe meubels, huis geschilderd of behangen, dochter of zoon komt met een vriendje of vriendinnetje thuis, probeert u dan om de poes of kat langzaam aan de nieuwe situatie te laten wennen.

  Wanneer de stres binnen een paar dagen niet lijkt te verminderen, ga dan een gesprek aan met uw dierenarts over andere manieren van behandelen. In sommige gevallen zijn de klachten zo heftig dat men zelfs moet over gaan tot anti angst medicijnen. Wij adviseren u het behandelen met medicijnen ten alle tijde in overleg met uw dierenarts of praktijk te doen.

  De huisdiersuper.nl ook via twitter en facebookOok kunt u kunt u ook gebruik maken via internet bij bijvoorbeeld forum voor poezen en katten of stel uw vraag via sociale media
   Facebook of Twitter. Een mooie manier om andere poezen of kattenbezitters te ontmoeten die ervaringen met u wilt uitwisselen.

  Veel succes en vooral plezier met uw poezen of kattenvriend!

   
 •  
   

   kat in de wasmachineKattenverzorging: Hoe kies ik de juiste borstel

  Heeft u zich ooit afgevraagd waar alle verschillende soorten kammen en borstels voor katten gebruikt zullen worden. Welke borstel of kam gebruikt ik nou bij welke soort vacht? Hieronder vindt u enkele tips:

   

  Regelmatig kammen of borstelen
  Het regelmatig kammen of borstelen van uw poes of kat zal een goede verzorgende en glanzende vacht tonen. Elke week even de tijd nemen voor een borstel- of kambeurt zal het beestje vrij houden van klitten en andere vervelende vuil ophopingen.

  Wegkammen van losse kattenharen
  Voor het wegkammen van losse haren en klitten kunt u het beste een dubbelzijdige borstel gebruiken met twee verschillende borstel vlakken.

  Borstel met zachte haren
  Een borstel met natuurlijke zachte haren kan worden gebruikt op een kortharige kat, om zijn vacht heerlijk op te poetsen. Borstels met natuurhaar zijn makkelijker hanteerbaar op de vacht en huid en hebben het voordeel dat het de statische lading in de vacht minimaliseert.

  Zo kunt u de kat rustig blijven knuffelen zonder dat het beestje een elektrisch geladen schok krijgt en daarmee een negatieve borstel- of kam ervaring beleeft!

  Pc Poedelborstel
  Een kleine poedelborstel kan worden gebruikt bij langharige katten. Borstel uw kat hier niet te grof of te ruw mee. Het poetsen en schrapen van de huid op een te harde manier kan brandwondjes op leveren en leiden tot Dermatitis.

  Let op: Dermatitis zijn ontstekingen van de huid. Er zijn meerdere gevallen van Dermatitis dus bij twijfel laten beoordelen door uw dierenarts.

  Poezen en atten borstelHarde borstels niet gebruiken op oudere katten
  Hou in gedachten dat u deze zogenaamde Pc Poedelborstels niet gebruikt op oudere poezen of katten. Dit omdat bij oudere katten de huid zachter en de vacht dunner zal worden. Ook kan de kat op oudere leeftijd gewicht verliezen waardoor zich losse, hangende huid ontwikkeld. Al deze dingen kunnen bijdragen tot overgevoeligheid tijdens de verzorging.

  Als de poes of kat ouder wordt kunt u het beste gebruik maken van een kam of borstel met natuurlijke haren. Als u hulp nodig heeft bij het maken van een keuze komt u dan gerust langs in onze uitgebreide showroom of laat u telefonisch adviseren door een van onze professionele medewerkers. Zij helpen u graag en goed in de juiste richting.

  Maak van de nood een deugd
  Het wekelijks borstelen of poetsen is tevens een mooie manier om uw diertje regelmatig te controleren op het dragen van vlooien of een teek.

  Hoewel buiten poezen en katten het meest vatbaar zijn voor vlooien of teken, kan zelfs een echte binnenkat deze ongewenste kleine gasten langdurig met zich meedragen zonder dat het opvalt. Wanneer u merkt dat er tekenen van vlooien of andere parasieten zijn, adviseren wij u het beestje direct te behandelen.

   
 • Hoe verzorg ik mijn cavia?

  Een cavia is een zeer populair huisdier. Ze zijn lief, hebben een hoog aaibaarheidgehalte en hebben een relatief makkelijke verzorging nodig. Ook al vergt een cavia vaak minder tijd dan bijvoorbeeld een hond is het natuurlijk wel heel belangrijk dat wat er gedaan moet worden ook goed gebeurd. Hoe beter jij je cavia huisvest, hoe beter hij is zijn vel zit en hoe meer gezelschap je aan elkaar hebt. Hieronder wat handvaten waar je rekening mee moet houden voordat jij je cavia aanschaft.

   Cavia verzorging1. De kooi

  2. De plaatsing van de caviakooi

  3. Het schoonmaken van de caviakooi

  4. Eten en drinken

  5. Speelgoed

  6. Het gebit

  Hoe groot moet een caviakooi eigenlijk zijn?

  De grootte van de caviakooi hangt natuurlijk ook grotendeels af van hoeveel cavia’s je aanschaft en hoeveel je de cavia uit de kooi haalt. Lopen jouw cavia’s bijvoorbeeld overdag los en slapen ze alleen maar in de kooi dan kan een maatje kleiner best acceptabel zijn. Zitten je cavia’s grotendeels in de kooi en is er weinig tijd om ze eruit te halen schaf dan een grotere kooi aan. Als leidraad kan je aanhouden dat de kooi minimaal 100cm breed moet zijn. Behalve dat ze bewegingsvrijheid nodig hebben dien je ook een schuilhuisje in de kooi te plaatsen waar ze zich in terug kunnen trekken. Dit huisje neemt natuurlijk ook ruimte in beslag.

  Heb jij weinig grondoppervlak voor een kooi maar wil je de cavia’s toch lekker de ruimte geven kan je ook kijken naar een caviaflat. Het grondoppervlak blijft dan redelijk beperkt maar doordat je een extra verdieping hebt maak je de kooi wel twee keer zo groot! Ook het naar boven en beneden lopen is leuk voor een cavia en dwingt hem meer te bewegen.

  Waar plaats ik de kooi?

  Het is belangrijk de kooi zo te plaatsen dat er genoeg daglicht is. Een cavia heeft dit nodig om lekker in zijn vel te kunnen zitten. Houdt er echter wel rekening mee dat de caviakooi niet pal in de zon komt te staan. Hierdoor kan er namelijk oververhitting ontstaan. Ook mag de kooi nooit in een tochtgat staan. Van tocht kan een cavia flink ziek worden. Verder moet er altijd gezorgd worden voor voldoende luchtcirculatie en rust. Het is daarom ook niet slim een kooi in de loop te zetten. De onrust geeft je cavia geen veilig gevoel.

  Cavia verzorgingHoe vaak moet een caviakooi schoongemaakt worden?

  Wij raden aan de viezigheid er dagelijks uit te halen of in ieder geval minimaal 3 keer per week. De gehele kooi dient wekelijks schoongemaakt te worden en te worden voorzien van nieuwe bodembedekking. Er zijn verschillende soorten bodembedekkers te vinden. Kijk welke bodembedekking het beste bij jou past.

  Eten en drinken

  Een cavia heeft dagelijks eten en drinken nodig. Voor het drinken kan het beste een drinkflesje gebruikt worden die je buiten de kooi hangt en waarvan het drinktuitje in de kooi hangt. Dit zodat de cavia’s er niet aan kunnen gaan knagen. Het drinkwater dient met regelmaat vervangen te worden zodat ze ten alle tijden over vers drinkwater beschikken. Het voer kan het beste gegeven worden in een stenen bakje. Het voordeel hiervan is dat ze er niet op kunnen knagen. Een ander groot voordeel is dat een stenen bakje zwaarder is waardoor het beter blijft staan. Krijgt jouw cavia bijvoorbeeld de dolle 5 minuten dan wordt het bakje niet zo snel omver gerend. Let bij het voer goed op of er voldoende vitamine C in zit. Anders dient dit bijgegeven te worden. Naast water en brokjes kan je een cavia ook diverse groenten en fruit geven. Houdt er wel rekening mee dat wat ze niet opeten tijdig uit de kooi gehaald wordt zodat het geen kans heeft te schimmelen of te rotten.

  Speelgoed voor de cavia

  Naast een ruime kooi, een huisje, een drinkflesje en voederbakje doe je er ook goed aan wat speelgoed in de kooi te leggen. Zo heeft je cavia afleiding en uitdagingen. Denk hier bijvoorbeeld aan een snackbal, grasnestjes, wilgenhout enzovoorts. Ze kunnen er lekker de tandjes in zetten en het is leuk tijdverdrijf.

  Het gebit van je cavia

  Houd het gebit van  je cavia goed bij. Door veel knaagartikelen in de kooi te leggen zal dit over het algemeen natuurlijk verlopen. Hebben ze hierover geen beschikking dan kunnen ze hier heel veel last van krijgen en ernstig ziek worden. Vermagert jouw cavia, wordt hij down en/of futloos. Trek dan gelijk aan de bel en ga ermee naar de dierenarts.

   

 •  

  Krijgt uw papegaai voldoende rust ?
  Ondanks dat bijna alle papegaaien tegenwoordig in gevangschap worden gekweekt en grootgebracht blijven de natuurlijke instincten en gewoonte van de vogels altijd aanwezig. Elke papegaai is een groepsdier en van nature een liefhebber van gezelligheid en leven om hem heen. Vaak komt een papegaai terecht in de huiskamer en wordt daarmee een onderdeel van het gezinsleven.

   

  Papegaaien hebben ongeveer 12 slaapuren per dag nodig om in goede conditie te blijven, terwijl mensen vaak genoeg hebben aan een rustperiode van 6 tot 8 uur.Een papegaai heeft 12 slaapuren per dag nodig
  Papegaaien hebben ongeveer 12 slaapuren per dag nodig om in goede conditie te blijven, terwijl mensen vaak genoeg hebben aan een rustperiode van 6 tot 8 uur. De natuurlijke leefomgeving van de meest gehouden huispapegaaien komen uit het gebied rond de evenaar. In deze oerwouden is er gemiddeld maar 10 - 12 uur licht per dag, de rest wordt dus besteed aan slapen en rusten.

  In de drukte van het gezinsleven zult u begrijpen dat dit aantal uren niet haalbaar zal zijn en krijgt de vogel dus veel minder rust uren. Als u een vogel heeft die hier gevoelig voor is kan dit een directe invloed hebben op het gedrag en humeur van de papegaai, met alle vervelende gevolgen vandien.


  Het nut van een kooihoes

  Met deze kooihoes kunt u op een eenvoudige en snelle manier het aantal dagelijkse slaapuren verhogen. Als snel zult u merken dat het humeur van de vogel beter wordt en zal zich meer uitgerust en tevreden gaan gedragen. Ook de gezondheid zal hiermee toenemen.

  Sommige kwalen zoals overmatig schreeuwen en het plukken van de veren zouden hiermee kunnen worden opgelost of liever nog voorkomen. Met de luchtdoorlatende kooihoes creëert u op Met de luchtdoorlatende kooihoes creëert u op een eenvoudige manier een verduistering waar uw vogel op zijn gemak en ontspannen kan uitrusten, zonder afgeleid te wordeneen eenvoudige manier een verduistering waar uw vogel op zijn gemak en ontspannen kan uitrusten, zonder afgeleid te worden van televisie, spelcomputer, drukte van voorbij rijdend verkeer of anders.

  Na het lezen van het bovenstaande zult u begrijpen dat een kooihoes een belangrijke accessoire is voor uw kooi die eenvoudig en snel is in gebruik en ook nog eens zeer betaalbaar is! Al onze hoezen zijn op maat gemaakt, voldoende luchtdoorlatend en van 100% katoen (machine wasbaar). Daarbij zijn de kooihoezen voorzien van een losse voorflap met klittenband. hiermee kunt u de kooi in zijn geheel of gedeeltelijk verduisteren.

   

  Specificaties van de KOOIHOES:
  • Gemaakt van zeer sterk Polyester/katoen
  • Voldoende luchtdoorlatend
  • Innovatief ontwerp
  • Op maat gemaakt
  • Wasmachine bestendig
  • Water en vuilafstotend
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Voor de dagelijkse en natuurlijke rustperiode van uw papegaai
  • De kooihoezen zijn uitgetest door gerenommeerde en ervaren vogel en papegaaienkwekers

   
 • Kieswijzer uw papegaaienkooi
  Hoe kiest u nou de juiste parkieten of papegaaienkooi?

  Voordat u verder leest willen wij benadrukken dat elke papegaaienkooi van welke grootte of merk dan ook deze altijd te klein is voor uw vogel. Een van de allereerste adviezen die wij u willen meegeven is te kijken naar de mogelijkheid die uw heeft binnen uw leefomgeving .

  Kieswijzer uw papegaaienkooiOok het te besteden budget is uiteraard een belangrijk onderdeel, toch willen wij u benadrukken dat een Original Strong kooi een lange levensduur heeft waardoor u en uw vogel er vele jaren mee zal moeten doen. Ziet u dus uw droomkooi staan en komt u een stukje budget tekort spaar dan nog heel even door zodat u achteraf geen spijt heeft van uw gedwongen keuze. Als laatste moet de uitstraling van de kooi u aanspreken, tenslotte zal het een design meubelstuk in uw huiskamer gaan worden.

  Naast het gebruik van een parkieten of papegaaienkooi adviseren wij dan ook om gebruik te maken van een papegaaienstandaard of een Java speelboom. 


  Hoe groot moet een kooi nou eigenlijk zijn?

  Voor het houden van een papegaai in een kooi moet de vogel moet zich vrij kunnen bewegen. De papegaai moet zijn vleugels helemaal uit kunnen slaan zonder de wanden van de kooi te raken. Bij grote papegaaien wordt de spanwijdte van de vleugels met 1 ½  vermenigvuldigd om de minimale maat van de papegaaienkooi te bepalen.
   


  • Onder spanwijdte verstaan we 2 maal de vleugellengte + de breedte van de rug. Dit vermenigvuldigd met 1.5 geeft dan de minimale breedte. 


  • Let op met het ophangen van speelgoed en/of (slijt) stokken: deze kunnen het dier in zijn bewegingsvrijheid belemmeren.

  • Zelfs de grootste papegaaienkooi is altijd te klein. Ons advies is dan ook, wanneer u deze in uw huiskamer kwijt kunt, een zo groot mogelijk kooi voor uw vogel te nemen zodat uw vogel zich vrij mogelijk kan bewegen.
   

   


  Kwaliteit van de papegaaienkooi:
  Er zijn vele aanbieders van parkieten en papegaaienkooien. Iedereen schreeuwt dat zij de grootste en beste kooien hebben. Wij kunnen het ons dus voorstellen dat u door de bomen het kooienbos niet meer ziet staan. Dit geschreven artikel is dan ook een hulpmiddel om u te adviseren bij het maken van een keuze voor de aanschaf van een papegaaienkooi. 


  Kieswijzer uw papegaaienkooi
  Kieswijzer uw papegaaienkooiSloten op deuren en bakjes 
  Alle deurtjes van drinkbak en voederbak en nestkastdeur dienen goed en stevig vergrendeld te zijn, uw vogel is vindingrijker en eerder ontsnapt dan u denkt!  Stevige beveiligde sloten zijn ook belangrijk als u zelf kleine kinderen heeft of dat er regelmatig kinderen bij u op visite komen. 

  Net zoals voor een vogel is het ook voor een klein kind erg leuk en interessant om het openmaken van een deurtje eventjes zorgvuldig uit te testen.

  Op bijna alle strong modellen papegaaienkooien zitten op de voederbakdeurtjes stevig design draaislot die u flink kunt aandraaien zonder gebruik te maken van een sleutel. Deze sloten zijn beslist niet open te krijgen door parkieten, papegaaien en kleine kinderen.

  Extra info: Bijna alle papegaaienkooien van het merk Original Strong zijn voorzien van sloten op de voederdeuren en toegangsdeur afsluitbaar zonder het gebruik van een sleutel.


  Kieswijzer uw papegaaienkooi
  Kieswijzer uw papegaaienkooiRVS drink- en voederbakken
  Zorg voor stevige voederbakken, zodat deze niet kapot geknabbeld kan worden door uw papegaai. De voederbakken van Original Strong zijn in RVS uitvoering voor een duurzaam en langer gebruik.

  Extra info: De voederbakken bij onze kooien zijn voorzien van een extra beveiliging aan de binnenzijde van het deurtje waardoor het vrijwel onmogelijk is dat de voederbak  omhoog kan worden gewipt.


  Kieswijzer uw papegaaienkooiZwenkwielen

  Om een (zware) papegaaienkooi eenvoudig te verplaatsen, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, zijn stevige zwenkwielen een vereiste. Zwenkwielen met schroefdraad hebben de voorkeur in verband met hun betere stabiliteit en functionaliteit.


  Opvangranden

  Papegaaien zijn over het algemeen vrij rommelige eters die het vooral erg leuk vinden om niet gewenst voedsel over de rand te gooien. De opvangranden vangen de meeste voedselresten en ontlasting op waardoor de ruimte rondom de kooi aanzienlijk schoner blijft!

   


  Kieswijzer uw papegaaienkooi10 Original Strong voordelen voor u op een rij:

  01 - Beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland en België
  eigen import, alles op voorraad en snel geleverd
  02 -
  Alle schroeven en bouten volledig geïntegreerd in de kooi
  geen scherpe randen
  03 - Mogelijkheid voor uw papegaai om over de bodem te scharrelen
  kan met of zonder bodemrooster worden geplaatst
  04 - Stevige zwenkwielen met schroefdraad voor extra stabiliteit
  vereenvoudigt het verplaatsen
  05 - Stevige en dikke spijlen bestand tegen de sterkste papegaaiensnavels
  voorzien van een NIET giftige zeer harde, hamerslag, design poedercoating
  06 - Extra beveiliging van het uitneembare onderrooster
  Extra veilig voor uw vogel, tegen beknelling

  07 - RVS drink- en voederbakken naar buiten uitdraaibaar
  eenvoudig van buitenaf eten en drinken te geven

  08 - Extra beveiliging van de RVS voerbakken
  door uw vogel niet uit de houder te krijgen
  09 - Original Strong kooien voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen
  samenwerking met gerenommeerde vogelkwekers, 25 jaar ervaring
  10 - Perfectie tot in het kleinste detail met wereldwijd veel tevreden klanten
  25 jaar lang wereldwijd vele duizenden tevreden klanten
   

 • Een goede kwaliteit zaad zou redelijk tot goed kunnen voldoen mits elk zaadje door uw vogel wordt gegeten. 

  Pellet of zaad?


  Pellet of zaden, wat is nou beter?

  Vele kwekers en vogelbezitters beweren vertellen dat een pellet een veel beter en voedzaam dieet is dan het geven van zaad. Wat is dan de reden dat zoveel mensen hun vogel toch nog steeds zaad geven? In het artikel hieronder proberen we enkele feiten op een rijtje te zetten en u te helpen met het maken van keuze voor een betere voeding van uw vogel.

   

  De kunst van het voeren
  Een goede kwaliteit zaad zou redelijk tot goed kunnen voldoen mits elk zaadje door uw vogel wordt gegeten. Helaas is dit vaak niet het geval. De ervaring is dat vele vogelbezitters hun vogel dagelijks een te grote hoeveelheid voer voorzetten. Soms wel tot het driedubbele van wat een vogel elke dag aan eten nodig heeft.


  Zupreem pelletvoeding voor parkieten en papegaaienAls voorbeeld hanteren wij voor het kweken van vogels 7% van het lichaamsgewicht per dag, uiteraard dient men rekening te houden met de huisvesting en andere leefomstandigheden en zo nodig dit percentage bij te stellen.

  Een belangrijke wetenschap als vogelbezitter is de kennis van het (gemiddelde) gewicht en regelmatige controle van uw vogel. Bijvoorbeeld een grijze roodstaart weegt tussen 375 - 425gram. Deze vogel zou dus genoeg hebben aan 39 gram voer.

   

  "Een papegaai kiest alleen het lekkerste"

  Het restant van de zaden worden vervolgens
  met de snavel uit de etensbak gewerkt!

   

  Een veel gehoorde klacht van vele vogelbezitters is het verspillen van voer en het daarmee morsen in en rondom de kooi wat vaak als zeer storend wordt gezien in een  huiskamer. De ervaring zegt dat ik u nu al kan vertellen dat u dan teveel voer geeft. Veel erger dan het morsen van voer is dat een vogel die teveel voer krijgt aangeboden gaat selecteren en de lekkerste en meest vette zaden tot zich zal nemen. Het restant van de zaden worden vervolgens met de snavel uit de bak gewerkt. Uiteindelijk zal de algehele conditie van de vogel achteruit gaan.

   

  Alleen zaad is nog steeds niet compleet
  Een belangrijke wetenswaardigheid is: wanneer uw vogel WEL alle zaadjes binnen zou krijgen die u hem voorschotelt het in een zaadmengsel ontbreekt aan 21 noodzakelijke voedingsmiddelen  (vitamines, aminozuren, calcium enz). Om uw vogel dus in een optimale conditie te houden zal u bij een zaadmengsel dus de ontbrekende voedingssupplementen moeten gaan toevoegen.

   

  Hoe weet ik nu welke supplementen mijn vogel nodig heeft
  Een van de belangrijkste vragen is te weten welke supplementen uw vogel nodig heeft? Om die vraag te beantwoorden zult u zich moeten verdiepen in de specifieke voedingseisen van uw vogel en een voedingsanalyse moeten maken om een zo compleet mogelijk dieet te verstrekken. De meeste vogelbezitters zullen juist aan deze eisen niet kunnen voldoen.

  Er zijn zoveel verschillende papegaaien die allemaal een verschillende dieet nodig hebben. De ene vogelsoort eist meer calcium, de ander meer proteïne of meer behoefte aan energie. Zou u bijvoorbeeld een amazone papegaai hetzelfde zaadmengsel voeren als een Ara dan zal u er snel achter komen dat de amazone minder productief is en obesitas (overgewicht) zou ontwikkelen. En andersom als we een Ara een Amazone mengsel zou geven deze te weinig energie zou binnen krijgen. Het gokken met supplementen is eigenlijk het zelfde als u vogels vergiftigen.

  Te weinig vitaminen en bouwstoffen slechts is voor een papegaai, teveel van deze stoffen is nog veel slechter. Het is dus de kunst om een zo perfect mogelijke balans zien te vinden die bij uw vogel past. Kunt u niet aan deze eisen voldoen dan is het voeren met de JUISTE ZuPreem pellet een zeer goede basis.

   

  ZuPreem pelletvoeding - aanbevolen door dierenartsen en kwekers wereldwijd!

   

  Eindconclusie
  Wereldwijd zijn vele duizenden vogelbezitters reeds overgestapt op het geven van pelletvoeding. Diezelfde groep vogelbezitters hebben inmiddels ervaren dat hun vogel(s) al binnen enkele weken tot enkele maanden een flinke verbetering in de gezondheid en conditie laten zien.

  De voedingsdeskundigen van ZuPreem zeggen: het voeren van ZuPreem pellet en een gevarieerd dieet van groenten, fruit en granen zullen uw vogel een langer en gezonder leven geven. Ook zal uw vogel mooier van kleur zijn en zal een veel actiever en speelser gedrag vertonen.

   

  Extra toelichting: ZuPreem begon in 1968 als een afdeling van Hill's Pet Nutrition, inclusief de makers van het honden- en kattenvoer Science plan en Presciption plan. ZuPreem werd opgericht Mark L MorrisJr., DVM, PhD pionier op het gebied van diervoeding, en groeide uit tot een wereldwijd gerespecteerde leider in voer voor excotische dieren. ZuPreem is inmiddels in handen van zijn zoon, David R. Morris, en vervolgt haar traditie van het ontwikkelen van premium, gezond voer voor bijzondere huisdieren en dieren in dierentuinen.

   

   

 • ZuPreem Premium vogelvoer - wat zijn de voordelen van ZuPreem

  ZuPreem Premium vogelvoer - wat zijn de voordelen van ZuPreem

   

  ZuPreem Premium vogelvoer - wat zijn de voordelen van ZuPreemDe voordelen van ZuPreem ®
  Complete en gebalanceerde voeding voor een lang en gezond leven

  21 vitamines en mineralen die vogels iedere dag nodig hebben

  Aanbevolen door dierenartsen en kwekers wereldwijd

  Twee geweldige formules in nugget formaat voor papegaaien en conures en kleine vogels

  Natuurlijk geconserveerd

   

  De voordelen van pellets ten opzichte van zaden

  1. Complete en gebalanceerde voeding

  2. Zaden bevatten veel vet (tot 50%) en missen belangrijke eiwitten, vitamines en mineralen

  3. Zaden kunnen leiden tot aan obesitas gerelateerde ziektes en een verkorte levensduur

  4. ZuPreem pellets bevatten vitamines, mineralen en aminozuren die vogels nodig hebben voor een goede gezondheid

  5. ZuPreem pellets hoeven niet aangevuld te worden met voedingssupplementen, fruit of groenten

  6. Voordeliger dan zaden waarvan tot 50% afval is

  7. Minder afval om op te ruimen dan bij zaden


   

 • Teken behoren tot de spinachtige en komen voor over heel de wereld, ook in Europa. In onze streken zijn een aantal soorten belangrijk: de gewone hondenteek (Ixodus ricinus) omdat deze hier bij ons voorkomt en de bruine hondenteek (Rhipicephalus sanguineus) omdat hij wereldwijd de belangrijkste teek is en via reizen meegebracht kan worden. Verder is ook de Dermacentor reticulatus een belangrijke teek. De Dermacentor teek is berucht als drager van de parasiet Babesia canis die bij honden de levensbedreigende ziekte Babesiose kan veroorzaken. Tot voor kort werd deze teek alleen in Nederland gezien bij honden die mee op vakantie waren geweest in gebieden waar de Dermacentor teek voorkwam.

  De teek brengt het grootste deel van zijn leven door in de natuur: bossen en graslanden. Om zich te kunnen ontwikkelen en voort te planten heeft hij echter bloed nodig. De teek die bij ons voorkomt heeft voor zijn volledige ontwikkeling drie gastheren nodig. Dat wil zeggen dat hij drie dieren gebruikt om bloed te zuigen. Hij kiest hierbij voor wilde dieren (bosmuizen, egels, eekhoorns, reeën,...) als huisdieren (schapen, runderen, paarden, honden, katten,...) evenals de mens. Wanneer een prooi voorbijkomt dan hecht de teek zich vast en boort zich in de huid van zijn gastheer.

  Hij zuigt niet alleen bloed maar kan ook bepaalde ziekte overdragen waaronder de ziekte van Lyme (borreliose). De teek besmet zich met de ziekte van Lyme door zuigen van bloed van dieren die drager zijn van deze ziekte (bijvoorbeeld bosmuizen).

   

  Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van Lyme bij de hond?

  Koorts, gebrek aan eetlust, lusteloosheid, stijfheid en manken na een tekenbeet zijn de meest voorkomende ziektetekens bij de hond.

  Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van Lyme bij de mens?

  De symptomen bij de mens zijn in een eerste fase een fel jeukende en moeilijk geneesbare kratervormige huidontsteking op de plaats van de beet eventueel vergezeld van griepachtige symptomen zoals koorts en hoofdpijn.

  In een tweede fase treden gewrichtsontstekingen op, aantasting van het zenuwstelsel en eventueel hartproblemen.

  In een derde stadium kunnen deze aandoeningen een chronisch karakter krijgen. Ook hier geldt dus beter voorkomen dan genezen!

  Ter preventie kunt u ervoor zorgen dat de teek niet de kans krijgt om de ziekte over te brengen. Gebruik daarom een product met een teek dodende en een afwerende werking. Advantix is een middel van Bayer voor honden dat zowel teken doodt als een afwerende werking heeft.

   

 • Vaak hoor je om je heen dat mensen of dieren last hebben van vlooien. Maar wat is een vlo nou eigenlijk? En wat kan je er aan doen als je hond of kat er last van krijgt? En is het ook te voorkomen?

  Wat is een vlo?

  De vlo is een uitwendige bloedzuigende parasiet die voor veel overlast kan zorgen bij zowel mens als dier. De meeste vlooien zijn 1 tot 3mm groot en hebben zeer krachtige springpoten. Zodra de vlo een hond of kat gevonden heeft, plant zij zich met een enorme snelheid voort, waardoor heel de omgeving in een mum van tijd besmet kan worden. De vlo heeft bloed nodig om te overleven en om zich te kunnen voortplanten. Niet alleen onze huisdieren maar ook de mens kan het slachtoffer worden van deze bloeddorstige parasiet.

  hond vlo krabbelen

  De levenscyclus

  Om vlooien te kunnen bestrijden is het allereerst belangrijk om te weten wat de levenscyclus is van een vlo. Deze levenscyclus bestaat uit vier delen:

   1. Het eitje 

  De eitjes van een vlo zijn wit en ovaal en worden door de vrouwtjes op de vacht gelegd en rollen uiteindelijk op de grond. Na 2 tot 4 dagen komen de eitjes uit en heb je larven.

   2. De Larven 

  Een larf is slechts een enkele millimeter lang en heeft de dikte van een haar. Zij zullen zich snel gaan verstoppen op donkere plekjes in kieren en naden. Een larf blijft in leven door het eten van onder ander uitwerpselen van volwassen vlooien. Na 2 tot 3 weken verpoppen de larven zich.

   3. De Poppen 

  Poppen kunnen wel 1 jaar in leven blijven en zijn zeer sterk. Ze zijn bestand tegen vele invloeden van buitenaf. Een pop komt uit door trillingen waardoor je de volwassen vlo krijgt. Onder voor een pop gunstige omstandigheden kan de pop binnen 5 tot 7 dagen uitgroeien tot een vlo.

   4. De volwassen vlo 

  De volwassen vlo is afgeplat et kan zeer goed springen. Binnen 24 tot 48 uur gaat een volwassen vlo zich al voeden met bloed bij een gastheer. Een vrouwtje kan na het zuigen van bloed al eitjes leggen en is dan 10 tot 14 dagen vruchtbaar. In deze tijd kan ze 10 tot 20 eitjes per dag leggen!


  Welke vlooien zijn er in Nederland?

  In Nederland is de kattenvlo ook wel Ctenocephalides felis genoemd de meest voorkomende soort. Je zou denken dat deze vlo zich alleen richt op katten maar deze vlo komt ook vaak bij honden en mensen voor. Zowel de hondenvlo als de mensenvlo komen zelden voor in Nederland.

  Hoe merken we een vlooienbesmetting op?

  Bij dieren veroorzaakt de vlo jeuk, haaruitval, huidkwetsuren gevolgd door huidontstekingen en zeer dikwijls allergie tegenover vlooienbeten. Een vlooienbeet doet pijn en je hond of kat zal hier dan ook zeker op reageren op het moment dat hij gebeten wordt. Bovendien kunnen vlooien ook bepaalde lintwormen overdragen. Als je hond of kat een vlo binnenkrijgen die besmet is kan daar en volwassen lintworm uit ontstaan.  Merk je een van de bovenstaande verschijnselen op controleer je hond of kat dan direct. Dit kan je doen door tegen de haren in de strijken met je hand of een speciale vlooienkam. Als er vlooien zijn dan zal je ze zien zitten op de huid.

  Wat kunnen we tegen vlooien doen?

  Heeft je hond of kat last van vlooien dan moet je hem direct behandelen met de daarvoor geschikte vlooienmiddelen. Naast de hond of kat dien je ook de omgeving aan te pakken. Ook hier heb je speciale sprays voor. Dit moet je doen omdat zich ook larven en eitjes in de woonomgeving van je huisdier bevinden. Als je dit niet tegelijk aanpakt wordt het zeer lastig de vlooien de baas te blijven.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Uiteraard kan je je hond of kat ook preventief behandelen met vlooienmiddelen. Dit wordt vaak dan ook ten strengste aangeraden. Hiermee voorkom je een hoop ellende. Er zijn tal van vlooienmiddelen op de markt. Lees je goed en vraag om advies om te kijken welk middel het beste bij je huisdier en je omgeving past.

   

 • Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van Lyme bij katten

  Koorts, gebrek aan eetlust, lusteloosheid, stijfheid en manken na een tekenbeet zijn de meest voorkomende ziektetekens bij de kat.

  Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van Lyme bij de mens?

  De symptomen bij de mens zijn in een eerste fase een fel jeukende en moeilijk geneesbare kratervormige huidontsteking op de plaats van de beet eventueel vergezeld van griepachtige symptomen zoals koorts en hoofdpijn.

  In een tweede fase treden gewrichtsontstekingen op, aantasting van het zenuwstelsel en eventueel hartproblemen.

  In een derde stadium kunnen deze aandoeningen een chronisch karakter krijgen. Ook hier geldt dus beter voorkomen dan genezen!

  Ter preventie kunt u ervoor zorgen dat de teek niet de kans krijgt om de ziekte over te brengen. Gebruik daarom een product met een teek dodende en een afwerende werking. De Bolfo Vlooienband is er voor de hond en voor de kat. De band werkt tot 4 maanden tegen vlooien en tot 10 weken tegen teken.

  Mocht u liever pipetjes gebruiken voor de hond, dan heeft Bayer ook Advantix of Bolfo Gold voor honden in het assortiment. Voor de kat kunt u de pipetjes gebruiken van Bolfo Gold.

   

Klantenbeoordelingen

Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf uw eigen beoordeling

Schrijf een beoordeling over Guillotine Nageltang Softgrip

Algemeen