De beste halsband voor je puppy

Spannend, je gaat voor het eerst met je puppy wandelen. Maar niet voordat je een goede halsband en riem hebt gevonden! Want je wil natuurlijk niet dat je puppy zomaar de straat op rent als het ergens van schrikt. Aangezien een puppy kleiner is dan een volwassen hond, is niet elke halsband even geschikt. Daarom hebben wij een aantal speciale puppy halsbandjes geselecteerd. 

Puppy halsbandjes kopen: 4 tips

1. Koop de juiste maat. Jouw hondje is nog klein, dus past niet alle halsbanden. Het is belangrijk dat er twee vingers tussen de halsband en de hals passen. Groeit jouw pup snel? Koop dan een halsband die verstelbaar is!
2. Denk na over het materiaal. De meeste halsbandjes zijn van nylon of leer. Leer is duurzamer en chiquer dan nylon, maar is daardoor ook iets duurder. Koop in elk geval geen metalen halsband, dat zit heel oncomfortabel.
3. Koop meteen een hondenriem. Je kunt je puppy pas uitlaten als je nog geen riem hebt. De meeste mensen kopen de riem en de halsband apart (in plaats van in een set), dat geeft namelijk meer keuzevrijheid.
4. Betaal niet teveel. In jouw zoektocht naar de beste puppy halsband, kom je veel producten tegen. Helaas zijn sommige halsbandjes echt veel te duur. Daarom bieden wij alle producten tegen een goede, eerlijke prijs aan. 

Geef je jouw pup een halsband of een tuigje?

Een halsband is niet de enige manier om je puppy uit te laten, je kunt ook kiezen voor een tuigje. Met een tuigje maak je de riem vast aan de romp van je hondje. Het voordeel van hondentuigjes is dat je hond voor je gevoel minder trekt. Daarnaast bescherm je de nek van je hond of puppy. Heb je liever een tuigje in plaats van een halsband? Bekijk onze hondentuigjes!