Prijs
  1. -

Wanneer gebruik je hondenjasjes?

Hondenjassen zien er leuk uit en worden vaak gebruikt als modeaccessoire. Maar dat is lang niet de enige reden om een hondenjasje aan te schaffen. Hieronder staan een paar situaties waarin jouw hond er erg blij mee zal zijn!

Hondenjas tegen kou

Sommige hondenrassen krijgen het snel koud. Denk hierbij aan windhonden, boxers en bulldogs. Maar er kan ook een andere reden zijn dat jouw hond het koud krijgt. Het heeft veel te maken met de kwaliteit van de vacht. Is jouw viervoeter al wat ouder of heeft hij een huidziekte? Dan is de kwaliteit van de vacht een stuk slechter, waardoor de kou sneller tot de huid doordringt. Datzelfde geldt voor puppy’s. Omdat hun vacht nog niet volgroeid is, krijgen zij het sneller koud.

Hondenjas in de winter

Je moet rekening houden met het klimaat. Is jouw hond geadopteerd uit een warm land zoals Griekenland of Spanje? Brrr, dan zal je hondje blij zijn met een jas! Hetzelfde geldt voor wintersport, of andere gelegenheden waarbij het erg koud is.

Hondenjas in de regen

Tot slot vragen veel mensen zich af of ze een hondenjas moeten kopen tegen de regen. Het antwoord is: ja en nee! Door de jas blijft de vacht grotendeels droog, waardoor je minder kans hebt op de gevreesde ‘natte-honden-lucht’. Aan de andere kant kan regen geen kwaad, de vacht kan het prima hebben.

Verschillende soorten hondenjassen

Hondenjassen zijn net mode: je hebt ze in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen uit diverse formaten, kleuren en materialen. Sommige jasjes hebben zelfs een mutsje. Natuurlijk moet het er mooi uitzien, maar het allerbelangrijkste is dat het lekker zit en bescherming biedt tegen de kou. Bekijk snel welk hondenjasje bij jouw viervoeter past!