Snel en veilig betalen | 30 dagen retourrecht | Lage verzendkosten | Snelle levering | Levertijd 1 tot 2 werkdagen | DeHuisdiersuper.be

Tuigjes

(36 producten)
Filter
  1. 1
  2. 2
Pagina 1 van 2 Alles tonen
Filter
  1. 1
  2. 2
Pagina 1 van 2 Alles tonen

Hondentuigje voor jouw viervoeter

Loopt jouw hond geregeld aan de riem te trekken? Met een hondentuigje maak je de riem vast aan de romp van de hond, in plaats van aan z’n nek. Zo voorkom je dat jouw hond schade aan z’n nek krijgt. Ook beweren sommige baasjes dat hun hond beter naast hen blijft lopen als ze een hondentuigje gebruiken.

Hondentuig kopen: waar moet je op letten?

Als je een hondentuigje koopt, moet je allereerst weten hoe groot jouw hond is. Dan kan je een tuigje op maat kopen. Weet je niet zeker hoe groot jouw hond is, of heb je een puppy? Koop een verstelbaar hondentuig, dan kun je de grootte zelf aanpassen.
Daarnaast is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Houdt jouw hond van zwemmen? Kies dan voor materiaal dat tegen water kan. Laat je vaak ‘s avonds je hond uit? Koop een hondentuigje met reflectoren, dat creëert extra veiligheid.
Tot slot zijn er verschillende soorten hondentuigjes. Zo kun je kiezen uit een instaptuig, borsttuig of speurtuig. Sommige tuigjes hebben zelfs een handvat. Dat is handig als je ergens staat te wachten, bijvoorbeeld bij een stoplicht.

Wat is het voordeel van een hondentuigje?

Een goed passend hondentuig, ook wel borsttuig of hondenharnas genoemd heeft vaak de voorkeur boven de halsband. Een hondentuigje ontziet de kwetsbare, gevoelige nek en rug van de hond. Voor diverse rassen met een lange rug zoals bijvoorbeeld de teckel of de basset is een hondentuigje beter dan een halsband.
Ook voor een pup is het gebruik van een hondentuigje een aanrader. De pup die nog moet leren om netjes aan de riem te lopen, loopt bij het gebruik van een halsbandje de kans dat hij zijn kop uit de band trekt zodra hij achteruit trekt of tegenstribbelt. Voor een hond die in het verleden al problemen in de nek heeft gehad, zoals bijvoorbeeld bij een nekhernia is het gebruik van een hondentuigje onmisbaar! Hondentuigjes hebben wij in alle kleuren en maten in ons assortiment. Er is altijd een perfect passend hondentuig voor elke hond te verkrijgen.

K9 hondentuig is favoriet

Het Julius K9 Powertuig is erg populair. Het reflecteert, heeft een tekstlabel én is comfortabel voor je hond. Toch kiezen sommigen liever voor een ander tuig, vooral vanwege het prijsverschil. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons Reflecterend Hondentuigje Norwegian? Dit goedkopere, reflecterende tuigje is - net als de k9 - van uitstekende kwaliteit.

Hondentuig voor een pup of kleine hond

De meeste hondentuigjes zijn voor volwassen honden. Heb je een pup of een kleine hond? Ook dan kun je een hondentuig gebruiken! Je moet dan alleen extra goed opletten dat je het goede formaat koopt. Meet je pup van tevoren op, zodat je precies weet welk tuigje het beste past. Als je een pup hebt, kun je het beste een verstelbaar tuigje kopen. Dan kan je het tuigje groter maken als de puppy groeit.