Prijs
  1. -

Koelmatten en koeldekens voor de hond

Op warme dagen kan jouw hond wel wat verkoeling gebruiken. En dan is de dichtstbijzijnde sloot niet altijd een goed idee… Je kunt in plaats daarvan beter een koelmat voor honden te kopen. Dat biedt jouw hond de verkoeling die het nodig heeft, waar je ook bent. Je kunt de mat oprollen en overal mee naartoe nemen.

Met zomerse temperaturen kan de hond last hebben van de warmte en kan zo moeilijk zijn of haar warmte kwijt. Met een koelmat voorkom je dat de hond nat wordt en kan krijgt deze alsnog verkoeling. De koelmat is eenvoudig mee te nemen. Ideaal voor vakantie met de hond of een dagje weg. Voordeel van de koelmatten zijn tevens dat ze eenvoudig te reinigen zijn.

Honden koelmat: hoe werkt het?

Een honden koelmat is een oprolbare mat waar jouw hond op kan liggen. Aan de binnenkant van de mat zit speciale gel, waardoor de hond afkoelt. Hoe werkt het? Zodra je de koelmat in het water legt, krijgt de gel een verkoelend effect. Vervolgens absorbeert de gel de lichaamswarmte van de hond. Die warmte verdwijnt niet in de mat, maar verdampt in de lucht. Je hond raakt dus letterlijk z’n warmte kwijt zonder hiervoor te hoeven zwemmen.

Voor elke hond een koelmat

Ons assortiment bevat een koelmat voor elk type hond. Het is vooral belangrijk dat je het juiste formaat uitkiest, zodat je hond erop kan liggen. Wil je graag het beste product aanschaffen? Ga dan voor onze koeldeken blauw. Deze kwalitatieve mat bevat HydroQuartzgel, dat bekend staat om het effectieve verkoelende effect. Deze koeldeken is verkrijgbaar in meerdere formaten.
Wil je jouw hond nog meer verkoeling aanbieden? Neem dan een kijkje bij onze andere verkoelingsproducten voor honden.

De koelmat kan overal mee naartoe

Een hondenkoelmat kun je oprollen en zodoende overal mee naartoe nemen. Dus of je nu thuis blijft, een dagje naar het strand gaat of zelfs langere tijd op vakantie gaat: je kunt jouw hond afkoelen wanneer je maar wil. Het enige wat je nodig hebt, is een vierkante meter en wat water om de gel te activeren.