Prijs
  1. -

Nachthok voor kippen

Overdag is het gezellig dat de kippetjes rondscharrelen, ‘s nachts is het fijn als ze in het nachthok kunnen. Dan weet je in elk geval zeker dat ze niet worden gepakt door een vos, rat of roofvogel. Ook biedt een kippennachthok bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen en wind. Terwijl het buiten flink tekeer gaat, kunnen jouw kippen lekker rusten in het stro.

Wat is het juiste nachthok?

Als je een nachthok voor je kippen koopt, wil je natuurlijk een overwogen keuze maken. Daarom geven we hieronder tips voor de aanschaf

Afmetingen en grootte

De grootte van het nachthok is afhankelijk van het aantal kippen en van het kippenras. Hoe zwaarder de kip, hoe meer ruimte hij nodig heeft. Bewaar daarnaast ruimte voor de voederbak en het broedhok. Bij de foto’s van onze producten zie je precies staan hoeveel kippen er in het nachthok passen.

Inrichting en indeling

Bij een nachthok is het essentieel om afgeronde zitstokken te plaatsen. Bedek de bodem met strooisel en maak een nestruimte van stro. Zet bovendien een zakje zand neer, de kippen vinden het heerlijk om daarin te wroeten. Wil je de inrichting en indeling van het hok meteen in orde maken? Bekijk al onze producten voor kippen.

Afsluiten

Een nachthok moet je goed kunnen afsluiten. Kies daarom een kippenhok met een goede sluiting die alleen door mensen kan worden opengemaakt. Al onze kippenhokken hebben een goed sluitinkje.

Met of zonder ren

Een belangrijke overweging is: neem je een nachthok met of zonder ren? Als het kippennachthok geen ren heeft, zit er vaak een luikje dat je open kunt zetten. Dan kun je zelf een ren neerzetten of de kippen vrij laten rondlopen. Heb je liever een omheining bij je nachthok? Dan kun je het beste een hokje mét ren kopen.

Hoogwaardige nachthokken voor kippen

Al onze kippenhokken (zowel voor de dag als nacht) zijn van goede kwaliteit, dus wat dat betreft zit je altijd goed. Ben je na je aankoop niet tevreden, bijvoorbeeld vanwege de afmetingen van het hok? Dan heb je 30 dagen de tijd om het product te retourneren of te ruilen.