Prijs
  1. -

Warmtelampen

Voor het grootbrengen van kuikentjes is het van groot belang om ze warm te houden. Plaats daarom een warmtelamp in een speciale opfokarmatuur met porseleinen fitting  boven het kuikenhok, en voorzie dit van een rooster zodat de kuikens zich niet kunnen branden.


Het beste kun je 2 warmtelampen gebruiken voor het geval er 1 uitvalt. Zo voorkom je dat de temperatuur plotseling daalt bij uitval en dat de kuikens het te koud krijgen. Warmtelampen bestaan er in rood en wit licht. Infrarood lamp met wit licht is speciaal voor biggen en pluimvee. De roodlichte lamp is geschikt voor alle dieren. De lampen zijn te verkrijgen in verschillende wattages.

Wanneer zijn de kuikens groot genoeg voor de overgang naar een kippenhok?

De buiten temperatuur speelt hier een grote rol. Kuikens van 2 weken oud hebben een omgeving van 30 graden nodig. Dit neemt na 5 weken af richting de 23 graden. Voor dat ze dus echt aan de buitenlucht kunnen wennen ben je dus zeker 10 weken verder en uiteraard dient dit dan ook in een goed jaargetijde gedaan te worden. Maak de overgang bijvoorbeeld als het echt lenteweer wordt en het zonnetje begint te schijnen. Zorg bij de overgang ook voor een goed kippenhok met voldoende bodembedekking zodat ze zich lekker kunnen nestelen en warm houden. Ook kunt u de overgang vergemakkelen door middel van een warmhoudplaat.

Wil je graag een kippenhok kopen bekijk dan ook eens ons aanbod zodat je goed voorbereid bent. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

 

 

Snelle levering -1 tot 2 werkdagen - DeHuisdiersuper.nl Snel en veilig betalen - Beveiligde SSL verbinding - DeHuisdiersuper.nl Zaterdag levering - Nu ook geleverd op zaterdag - DeHuisdiersuper.nl 14 dagen retourrecht - meer informatie...... - DeHuisdiersuper.nl