Prijs
  1. -

Alle knaagdier benodigdheden tegen lage prijzen. Wij bieden betaalbare kwaliteitsproducten voor uw konijn of knaagdier. Bestel snel op De Huisdiersuper.be

Drinkflessen & Voederbakken

(26 producten)
Filter
Filter

Drinkflessen voor je knaagdier

Een knaagdierenverblijf is niet compleet zonder drinkflesjes in het hok. Door het ophangen van een fles hebben de dieren altijd toegang tot water. Zo kunnen ze drinken wanneer zij daar behoefte aan hebben. Door een drinkfles is het ook goed te controleren of de bewoners van het hok voldoende water drinken. Drinken de knaagdieren te weinig uit de fles? Dan kan dit veel zeggen over hun gezondheid.

Het kiezen van de juiste drinkfles

De Huisdiersuper verkoopt verschillende soorten drinkflessen voor knaagdieren. Heb je een hamster, gerbil, konijn of cavia? Dan zal de grootte van de fles die je nodig hebt verschillen. De klassieke drinkfles is te koop in vijf formaten, zodat deze past bij jouw knaagdiersoort. Ook heeft De Huisdiersuper konijnendrinkflessen, die geschikt zijn voor bijvoorbeeld een grotere ren. Staat het hok buiten? Warmhoudplaten of vriesbestendige drinkflessen voorzien ook in koude winters jouw knaagdieren van water.

Een voedersilo, eetbak of bal?

Een voederplek is essentieel in een dierenverblijf. Door het plaatsen van een voerbakje voor de knaagdieren, blijft het eten op één plek. Hierdoor verspreidt het voer zich minder door het hok, maar weten de dieren ook precies op welke plek zij hun eten krijgen. Heb je meerdere dieren in één hok of wil je zeker weten dat er altijd voedsel beschikbaar is? Kies dan voor een voedersilo. Deze laat automatisch nieuw voer naar beneden zakken wanneer er uit het bakje gegeten is. Een voederbal is vooral een leuk extraatje in het hok. Het knaagdier moet namelijk meer zijn best doen om het eten te bemachtigen.

Hygiëne in het knaagdierenhok

Kies altijd voor een drinkfles in een knaagdierenhok en niet voor een waterbakje. Een staand waterbakje vervuilen de diertjes snel met het strooisel uit het hok. Daarnaast is het van belang om het water regelmatig te verversen om bederf te tegen te gaan. In de zomer moeten de waterflesjes vaker gereinigd worden om de groei van algen en bacteriën te voorkomen. Meer weten? Lees dan onze blog over het schoonmaken van een knaagdierenverblijf.