Productnr: 81557

- Afmeting: 80 x 28cm.

Krabplank Kevin is een zeer functionele krabplank volledig bekleed met sisalmat. De krabplank is zowel recht als om een hoek te plaatsen en is middels haakjes op te hangen. De achterkant van de krabplank is bekleed met fleece.

Lees meer
€ 14,99
EUR 14.99
OF

Op voorraad

Levering 1-2 werkdagen
Productbeschrijving
3 redenen om bij De Huisdiersuper.be te kopen
 • Levering binnen 1 à 2 werkdagen en 30 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug!
 • Lage verzendkosten. Voor maar €4,95 wordt uw bestelling aan huis geleverd.
 • De merken die wij leveren zijn van gerenommeerde A fabrikanten.

Krabplank Kevin - Bekleed met sisalmat
- Afmeting: 80 x 28cm.

Krabplank Kevin is een zeer functionele krabplank volledig bekleed met sisalmat. De krabplank is zowel recht als om een hoek te plaatsen en is middels haakjes op te hangen. De achterkant van de krabplank is bekleed met fleece

 • Specificaties
 • Meer afmetingen
 • Volledig bekleed met sisalmat
 • Achterkant bekleed met fleece
 • Zowel plat tegen de muur als om een hoek te plaatsen
 • Lengte: 80cm.
 • Breedte: 28cm.
 • 1.    Waarom een krabpaal?
 • 2.    Zelf een krabplank maken
 • 3.    Help de kat krabt de meubels en gordijnen kapot
 •  

  Van nature heeft een kat de behoefte om te krabben. Zorg dan ook dat er een mogelijkheid is voor je kat om dit te kunnen uitoefenen. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je kat zich aan de meubels, gordijnen of deurposten gaat vergrijpen.

  Waarom krabt een kat eigenlijk?

  Er zijn verschillende manieren waarom een kat de behoefte en drang heeft om te krabben.

   

  1. Voor het rekken en strekken

  2. Voor de ontspanning

  3. Voor het schoonmaken van de nagels

  4. Markering van het territorium

   

  Het rekken en strekken is zeer goed voor de geest van je kat en zorgt er ook voor dat je kat souplesse in zijn lichaam behoudt. Hierdoor kan hij zich sneller verplaatsen en beter reageren op plotselinge situaties. Van nature betekent dit dan ook dat ze beter in staat zijn hun prooi te vangen.

  Een kat wordt ook meer ontspannen van krabben. Hij kan er even zijn energie in kwijt waardoor hij daarna rustiger en beter in zijn vel zit.

  Wat ook een zeer belangrijke reden is voor het krabben is dat katten hun nagels kunnen schoonmaken. Het vuil wordt door het krabben verwijderd en de omhulsels van de kattennagel verdwijnen. Zo worden de nagels weer aangescherpt zodat ze weer beter in staat zijn te klimmen en te oriënteren.

  Als laatste heb je nog het markeren van het territorium. Door het krabben laat je kat een geur achter die via de nagels verspreid worden. Hierdoor weten indringers dat ze een ander territorium binnenlopen.

   

  Dit alleswetende is het dus heel erg belangrijk dat je  je kat zijn behoefte laat uitoefenen. Heb je een buitenkat dan is de kans groot dat je kat deze behoefte buiten uitoefent waardoor u niet perse genoodzaakt bent een krabpaal of krabplank aan te schaffen. Heb je een binnenkat dan dien je hier op voorhand goed rekening mee te houden.

  Wat voor krabpaal is geschikt?

  Welke krabpaal geschikt is voor jouw kat is afhankelijk van verschillende factoren. Heel belangrijk om te weten is of jouw kat zijn krabbehoefte horizontaal of verticaal uitoefent. Gaat je kat bijvoorbeeld eerder aan het kleed krabben of gaat hij liever omhoog tegen de bank of stoel staan?

  Staat jouw kat liever verticaal dan raden wij een krabpaal aan waarvan de sisalpalen net iets hoger zijn dan de kat zelf in gestrekte houding. Ook zijn er veel krabpalen met verschillende plateaus waardoor je ook al veel meer krabmogelijkheden in de hoogte creëert.

  Krabt jouw kat liever horizontaal dan is het verstandig om bijvoorbeeld een krabplank of krabmat aan te schaffen welke je ook horizontaal kan gebruiken.  Doe je dit niet dan is de kans groot dat hij alsnog aan je vloerkleed gaat beginnen.

  Ook is het belangrijk dat je rekening houd met het gewicht van je kat, de grootte en de activiteit.

  Alleen een krabpaal of een heel krabmeubel?

  Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat er mogelijk is. Een kat klimt graag en vindt het fijn om uitzicht te hebben zodat hij alles kan overzien. Doordat je de hoogte in gaat wordt de wereld van je kat ook aanzienlijk vergroot. Als hij al lekker naar buiten kan kijken krijgt hij natuurlijk al veel meer prikkels. Pak je een krabpaal die ook voorzien is van diverse ligplekjes dan creëer je een geheel eigen hoek voor je kat. Dit kan heel rustgevend zijn voor je kat omdat hij zo echt zijn eigen plekje heeft. Hij kan dan spelen, klimmen maar ook zijn eigen terugtrekken. Dit laatste moet niet onderschat worden. Helemaal als je een kat hebt in een druk huishouden.

  Is een krabpaal of krabplank ook noodzakelijk voor een kitten?

  Deze vraag wordt vaak gesteld en het antwoord is: Jazeker. Juist voor een kitten is het ook erg belangrijk om te kunnen krabben en klimmen. Het hoort bij de ontwikkeling. Een kitten leert letterlijk met vallen en opstaan. Door veel te oefenen met klimmen en krabben wordt zijn balans en reactievermogen sneller waardoor hij hier steeds beter in wordt. Zo is hij ook beter beschermt tegen eventuele vijanden als hij naar buiten gaat.

  Plaatsing van je krabplank of krabpaal

  Zet een krabpaal neer op een plek waar je kat al de neiging had om te gaan krabben. Hiermee zorg je ervoor dat je kat zich gaat uitleven op de krabpaal en niet op de meubels. Ook kan het helpen de krabpaal op het begin in te sprayen met CatNip. Dit is een kattenkruid wat erg aanlokkelijk werkt. Heeft je kat er al een aantal keren aan gekrabd dan zal het insprayen niet meer nodig zijn.

   

   

   

 •  

  Zelf een krabplank voor de kat maken
   Een eenvoudige oplossing kan ook effectief zijn

  Een basis krabplankje kan u natuurlijk ook zelf maken. Koop een stukje triplex van een meter lang en ongeveer 30cm breed. Bind daar een paar lage jute overheen en zet deze vast met spijkertjes aan de zijkant van het hout. Schroef het krabplankje in een hoekje waar uw kat privacy heeft.

  Zo staat uw eigen creatie ook niet midden in het zicht als dit niet in het interieur past. Is één kant volledig kapot gekrabd? Dan draait u hem om en kan er begonnen worden aan de andere kant

 •  
   

  Help de kat krabt de meubels en gordijnen kapot
  water is een eenvoudig maar zeer effectief hulpmiddel!

   

  Kat op de bankHet is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het opvoeden van uw kitten. Een eenvoudig maar zeer effectief hulpmiddel tegen het krabben aan uw meubels is het gebruik van een waterpistool of plantenspuit. Bij de meeste poezen of katten zal dit voldoende afschrikken en bijdragen tot een gedragsverandering.


  Wanneer u waarneemt dat uw kitten wil gaan krabben aan uw bank of ander meubelstuk, spuit de jonge kitten dan een klein beetje nat.

  De meeste poezen en katten hebben een grote hekel aan water. Door de schrikreactie van het water leert uw kitten dat zijn of haar gedrag niet goed is. Belangrijk is wel dat het moment van natspuiten het moment van krabben moet zijn.

  Het heeft geen enkele zin dit achteraf te doen. Uw poes of kat is dit allang weer vergeten en ligt alweer knorrend op uw vensterbank of het lekkerste plekje van de bank!

   

   

Klantenbeoordelingen

Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf uw eigen beoordeling

Schrijf een beoordeling over Krabplank Kevin 80cm.

Algemeen