Productnr: 84926

Oster Vanille shampoo - voor honden met een lichte vacht
- Inhoud: 473 ml.
- Mengverhouding: 16:1
- Goed voor bijna 8 liter shampoo

Geconcentreerde hondenshampoo met vanille geur speciaal voor de honden met een witte of blonde vacht. Verwijdert vuil, smeer en achtergebleven uitwerpselen. De jojoba olie zorgt voor een diepe vochtinbrengende werking van de shampoo en doet de vacht weer herleven en geeft een prachtige heldere kleur, diepe glans en een zachte vacht.

Lees meer
€ 8,35
EUR 8.35
OF

Op voorraad

Levering 1-2 werkdagen
Productbeschrijving
3 redenen om bij De Huisdiersuper.be te kopen
 • Levering binnen 1 à 2 werkdagen en 30 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug!
 • Lage verzendkosten. Voor maar €4,95 wordt uw bestelling aan huis geleverd.
 • De merken die wij leveren zijn van gerenommeerde A fabrikanten.

Oster Vanille shampoo - voor honden met een lichte vacht
- Inhoud: 473 ml.
- Mengverhouding: 16:1
- Goed voor bijna 8 liter shampoo

Geconcentreerde hondenshampoo met vanille geur speciaal voor de honden met een witte of blonde vacht. Verwijdert vuil, smeer en achtergebleven uitwerpselen. De jojoba olie zorgt voor een diepe vochtinbrengende werking van de shampoo en doet de vacht weer herleven en geeft een prachtige heldere kleur, diepe glans en een zachte vacht.

- Met milde vanillegeur
- Zorgt voor een prachtige heldere kleur
- Voor een mooie en zachte vacht
- Ook veilig voor puppys vanaf 8 weken

Bevat:
- Aloe Vera,  Kamille en Jojoba Olie

Gebruik:
Verdeel de hondenshampoo gelijkmatig over de natte vacht en zachtjes in masseren. Vermijd contact met de ogen. Daarna goed uitspoelen en de vacht met een handdoek drogen.

 • Vragen over dit product

Bel 073 - 879 54 09 of vul het contactformulier in. Onze medewerkers van de klantenservice staan graag voor je klaar. Ook voor advies en algemene vragen! Het product liever eerst even zien? Geen probleem! Kom gerust even langs in onze 2500m2 winkel in Nieuwkuijk!

 • 1.    Weetjes over hondenvlooien
 • 2.    Oster Hondenshampoo
 • 3.    Hoe moet ik mijn hond wassen en hoe vaak?
 • 4.    Wat is een vlo en wat kan ik er tegen doen?
 • • Vlooieneitjes worden gelegd op uw hond. Vandaar springen vlooien over op plaatsen waar uw hond het meest ligt.

   

  • De meeste vlooien niet volwassen zijn? 95% van de vlooien is niet volwassen. Het vlooienprobleem voor uw hond begint eigenlijk pas als de vlooien volwassen zijn. Daarom is het belangrijk om er zo vroeg mogelijk bij te zijn om zo eitjes en jonge vlooien te verwijderen.

   

  • Vlooien eigenlijk heel lelijk zijn?
  • Volwassen vlooien niks anders doen als eten en eitjes leggen?
  • Een volwassen vrouwtjes vlo ongeveer 25 eitjes per dag legt?
  • Vlooien grote eters zijn? Ze zuigen ongeveer 30 keer hun eigen lichaamsgewicht aan bloed op en geven ongeveer 6 keer hun lichaamsgewicht af om hun larven te voeden

   

  • Kattenvlooien de meest voorkomende vlooiensoort zijn? Er bestaan ongeveer 2000 soorten vlooien, elke met hun eigen voorkeur voor hun leefomgeving. Wanneer zij een favoriete gast niet kunnen vinden, springen ze over naar een tweede keus. Kattenvlooien leven het liefste op katten en honden.

   

  • Sommige katten ongemerkt vlooien met zich mee kunnen dragen? Katten zijn bekende vlooiendragers. Ze kunnen vaak vlooien met zich meenemen zonder dat ze daar iets van merken. Honden hebben dit geluk niet en hebben er al snel last van. Als u zowel honden als katten in één huis heeft, delen zij ook de vlooien. Behandel ze daarom ook allebei!

   

 •  
   

  Oster shampoos bevatten enkel de fijnste bestanddelen. Oster gebruikt een speciale formule die u na het uitspoelen er van verzekerd dat er geen dof makende residuen achter blijven. Oster Hondenshampoo
   

  Oster shampoos bevatten enkel de fijnste bestanddelen. Oster gebruikt een speciale formule die u na het uitspoelen er van verzekerd dat er geen dof makende residuen achter blijven. De conditioner voedt de vacht en ontklit de staart en de manen bij het paard. Oster shampoo`s zijn PH gebalanceerd, biologisch afbreekbaar en worden aanbevolen door de A.K.C. (American Kennel Club).

  Gebruik: Maak voor het wassen van uw hond de vacht van uw dier goed schoon en vrij van losse haren. Verdeel daarna de conditioner of shampoo, in verdunde vorm op de vacht. Dan zacht in masseren en vervolgens goed uitspoelen met voldoende water en daarna goed droog wrijven met een handdoek.

   
 • hond wassenVoor we beginnen met de tips over het wassen zelf gaan we eerst even in op de vraag hoe vaak een hond gewassen moet worden. Te vaak wassen is namelijk voor geen een hond goed. Een hond heeft van nature een beschermlaag op zijn huid zitten en als wij die met veel regelmaat gaan wassen met shampoos dan tasten wij deze beschermlaag aan. Met een tot vier wasbeurten per jaar en goede borstelbeurten kom je heel eind voor een goede vachtverzorging.

  Buiten deze wasbeurten kan het zijn dat je hond weleens sterk ruikt, heel vies is en je het niet meer met een borstel kan uitkammen of als hij bijvoorbeeld last heeft van een allergie. In deze gevallen kan een extra wasbeurt nodig zijn.

  Hondenshampoo

  Is het echt noodzakelijk speciale hondenshampoo te gebruiken? Het antwoord hierop is: Ja. Een goede hondenshampoo is echt een vereisten. Shampoo voor de mensenhuid heeft een totaal andere zuurgraad en zal de huid van de hond veel sneller aantasten. Ook kan hierdoor een allergie optreden.

  De voorbereiding

  Voor je je hond gaat wassen dien je eerst een goede voorbereiding te treffen. Dit houd in dat je je hond alvorens het wassen eerst heel goed gaat borstelen. Zo haal je de ergste losse haren en klitten er al uit. Vervolgens verzamel je alle spullen die je tijdens het wassen nodig hebt en zet je deze allemaal binnen handbereik. Veel honden vinden het namelijk erg spannend dus het is van groot belang dat je tijdens het wassen niet weg hoeft te lopen om iets te pakken.

  Zorg ook voor een anti slipmat in de douche of badkuip. Door de spanning worden de honden vaak wat krampachtiger en een anti-slipmat zorgt ervoor dat ze niet uit kunnen glijden. De hond zal hier ook wat zelfverzekerder van gaan staan waardoor de spanning ook eerder kan afnemen.

  Til je hond op de juiste manier op

  Til je hond op de juiste manier op

  Als je je hond in een badkuip moet tillen doe dit dan met de juiste til technieken. Dit om eventuele blessures bij jezelf of bij je hond te voorkomen. Til je de hond alleen op? Plaats dan één arm onder de borstkas van je hond net voor de voorpoten en plaats je andere arm achter de achterste poten, net onder de staart. Hou bij het tillen je rug recht en til vanuit je benen, nooit vanuit je rug!
  Is je hond te zwaar om alleen op te tillen vraag dan om hulp. Eén persoon zet zijn arm net voor de voorpoten, en één arm net achter de voorpoten. De tweede persoon doet hetzelfde alleen dan bij de achterpoten. Zorg dat beide personen tegelijk opstaan.

  Bescherm de oren van je hond

  Om de kans zo klein mogelijk te maken dat er water in de oren terecht komt kan je een prop watten in de oren van je hond stoppen. Hiermee bescherm je de gehoorgang. Heeft je hond lange liggende oren, dan kan je het beste het oor zachtjes tegen de kop drukken zodat er geen ruimte meer zit. Heeft je hond opstaande oren, dan kan je het best een kommetje maken van je hand en dat over het oor plaatsen.

  Maak de vacht nat

  Test de watertemperatuur eerst zelf voordat je de douchekop op je hond zet. Het water moet lauw zijn, niet te warm en niet te koud. Dit omdat de shampoos dan het beste werken, en vooral ook omdat je hond zich een stuk comfortabeler zal voelen als het water warm is.
  Houd de douchekop zo dicht mogelijk, ongeveer een centimeter, van de vacht. Op deze manier raakt je hond minder snel in paniek en dringt het water diep door in de vacht. Werk van achter naar voren.
  Maak de kop van je hond als laatste nat. Doe dit met een zachte stroming van het water. Houd de kop iets omhoog zodat het water aan de achterkant van de kop wegloopt in plaats van in de ogen of de neus.
  Gevoelige plekken rond de ogen en de oren kunt u het beste met behulp van uw vingers bevochtigen.

  Breng de shampoo aan

  hond honden water zeep wegspoelen kop ogen oren bek snuitGa zo systematisch als mogelijk te werk om zo niks te vergeten. Werk van achter naar voren. Masseer de shampoo zachtjes, maar wel volledig, in de vacht zodat je niet alleen de toplaag van de vacht reinigt. Masseer daarom de shampoo in de vacht in de richting van de haaigroei. Tegendraads werken kan klittende haren als gevolg hebben. Als je hond kortharig is, kan je ook een rubber borstel gebruiken om zo de shampoo goed aan te brengen.

  Spoel de shampoo goed uit

  Eerst weer goed de temperatuur van het water controleren! Dan het water en zeep wegspoelen bij de kop (ogen, oren, bek en snuit). Werk nu in omgekeerde richting: van voren naar achteren.
  Probeer de shampoo zachtjes uit de vacht “te kneden”. Het is erg belangrijk dat alle shampoo uit de vacht wordt verwijderd. Zo niet, dan kan dit de vacht dof maken en eventueel huidirritatie veroorzaken.

  Indien nodig, wrijf vocht inbrengende crème/olie op de huid

  Is je hond gevoelig voor een droge huid, dan kan je dit behandelen met een speciale olie die een vervelende huidirritatie voorkomt. Deze olie is speciaal ontwikkeld om het huidvocht vast te houden waardoor uitdroging van de huid wordt voorkomen.

  Droog je hond af

  Zodra je hond volledig is gewassen en afgespoeld knijp je met de hand het grootste gedeelte van het overtollige water uit de vacht. Daarna kan je je hond met een gewone handdoek verder drogen. Voorkom dat je de hond gaat “droogschrobben” als je een langharige hond hebt. Het zogenaamde droog schrobben geeft de hond een zeer onaangenaam gevoel en verhoogt de kans op klitvormingen van het haar. Kortharige honden kunnen het best worden afgedroogd met een cirkelvormige beweging. 

  Verwijder aan beide kanten de wattenprop bij de hond en gebruik de handdoek om geen vocht in het oor te laten lopen.

  Bij langharige honden krijg je het beste resultaat als er met een föhn (op lage snelheid) wordt gedroogd terwijl je borstelt.

  hond springt in water

 • Vaak hoor je om je heen dat mensen of dieren last hebben van vlooien. Maar wat is een vlo nou eigenlijk? En wat kan je er aan doen als je hond of kat er last van krijgt? En is het ook te voorkomen?

  Wat is een vlo?

  De vlo is een uitwendige bloedzuigende parasiet die voor veel overlast kan zorgen bij zowel mens als dier. De meeste vlooien zijn 1 tot 3mm groot en hebben zeer krachtige springpoten. Zodra de vlo een hond of kat gevonden heeft, plant zij zich met een enorme snelheid voort, waardoor heel de omgeving in een mum van tijd besmet kan worden. De vlo heeft bloed nodig om te overleven en om zich te kunnen voortplanten. Niet alleen onze huisdieren maar ook de mens kan het slachtoffer worden van deze bloeddorstige parasiet.

  hond vlo krabbelen

  De levenscyclus

  Om vlooien te kunnen bestrijden is het allereerst belangrijk om te weten wat de levenscyclus is van een vlo. Deze levenscyclus bestaat uit vier delen:

   1. Het eitje 

  De eitjes van een vlo zijn wit en ovaal en worden door de vrouwtjes op de vacht gelegd en rollen uiteindelijk op de grond. Na 2 tot 4 dagen komen de eitjes uit en heb je larven.

   2. De Larven 

  Een larf is slechts een enkele millimeter lang en heeft de dikte van een haar. Zij zullen zich snel gaan verstoppen op donkere plekjes in kieren en naden. Een larf blijft in leven door het eten van onder ander uitwerpselen van volwassen vlooien. Na 2 tot 3 weken verpoppen de larven zich.

   3. De Poppen 

  Poppen kunnen wel 1 jaar in leven blijven en zijn zeer sterk. Ze zijn bestand tegen vele invloeden van buitenaf. Een pop komt uit door trillingen waardoor je de volwassen vlo krijgt. Onder voor een pop gunstige omstandigheden kan de pop binnen 5 tot 7 dagen uitgroeien tot een vlo.

   4. De volwassen vlo 

  De volwassen vlo is afgeplat et kan zeer goed springen. Binnen 24 tot 48 uur gaat een volwassen vlo zich al voeden met bloed bij een gastheer. Een vrouwtje kan na het zuigen van bloed al eitjes leggen en is dan 10 tot 14 dagen vruchtbaar. In deze tijd kan ze 10 tot 20 eitjes per dag leggen!


  Welke vlooien zijn er in Nederland?

  In Nederland is de kattenvlo ook wel Ctenocephalides felis genoemd de meest voorkomende soort. Je zou denken dat deze vlo zich alleen richt op katten maar deze vlo komt ook vaak bij honden en mensen voor. Zowel de hondenvlo als de mensenvlo komen zelden voor in Nederland.

  Hoe merken we een vlooienbesmetting op?

  Bij dieren veroorzaakt de vlo jeuk, haaruitval, huidkwetsuren gevolgd door huidontstekingen en zeer dikwijls allergie tegenover vlooienbeten. Een vlooienbeet doet pijn en je hond of kat zal hier dan ook zeker op reageren op het moment dat hij gebeten wordt. Bovendien kunnen vlooien ook bepaalde lintwormen overdragen. Als je hond of kat een vlo binnenkrijgen die besmet is kan daar en volwassen lintworm uit ontstaan.  Merk je een van de bovenstaande verschijnselen op controleer je hond of kat dan direct. Dit kan je doen door tegen de haren in de strijken met je hand of een speciale vlooienkam. Als er vlooien zijn dan zal je ze zien zitten op de huid.

  Wat kunnen we tegen vlooien doen?

  Heeft je hond of kat last van vlooien dan moet je hem direct behandelen met de daarvoor geschikte vlooienmiddelen. Naast de hond of kat dien je ook de omgeving aan te pakken. Ook hier heb je speciale sprays voor. Dit moet je doen omdat zich ook larven en eitjes in de woonomgeving van je huisdier bevinden. Als je dit niet tegelijk aanpakt wordt het zeer lastig de vlooien de baas te blijven.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Uiteraard kan je je hond of kat ook preventief behandelen met vlooienmiddelen. Dit wordt vaak dan ook ten strengste aangeraden. Hiermee voorkom je een hoop ellende. Er zijn tal van vlooienmiddelen op de markt. Lees je goed en vraag om advies om te kijken welk middel het beste bij je huisdier en je omgeving past.

   

Klantenbeoordelingen

Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf uw eigen beoordeling

Schrijf een beoordeling over Oster Vanille shampoo

Algemeen