Spiraal met looplijn van 3 meter
- Honden tot 30kg.
Deze spiraal kunt u in de grond draaien waarna u de metalen draad eraan kunt klikken. De metalen draad is bekleed met een kunststof buitenmantel. Dit product is zeer handig als uw hond regelmatig wegloopt uit de tuin of voor onderweg als u ergens lekker wilt gaan zitten
Bel 073 - 879 54 09 of vul het contactformulier in. Onze medewerkers van de klantenservice staan graag voor je klaar. Ook voor advies en algemene vragen! Het product liever eerst even zien? Geen probleem! Kom gerust even langs in onze 2500m2 winkel in Nieuwkuijk!
Zit jouw hond vaak buiten omdat hij de wacht houd of gewoonweg geen huishond is? Dan is het noodzakelijk een hondenhok in je tuin te plaatsen. Je hond moet namelijk wel altijd de mogelijkheid hebben droog en warm weg te kunnen gaan liggen. Maar waar moet een goed hondenhok nou eigenlijk aan voldoen?
Bedenk eerst goed wat het doel is van het hondenhok. Sommige honden zitten dag en nacht buiten en dan dient een hondenhok aan andere eisen te voldoen dan een hond die af ent oe buiten is en in de nacht of winterperiode altijd lekker warm binnen ligt. Bij het laatste geval volstaat een standaard hondenhok op pootjes met een goed dak en genoeg ruimte. Heb je een hond die altijd buiten dan moet het hondenhok aan andere criteria voldoen.
Onderstaand een paar handvaten voor waar een hondenhok minimaal aan moet voldoen wil je je hond en warme en fijne plek kunnen geven.
1. Een hondenhok dient altijd enkele centimeters van de grond te staan. Dit ter bescherming van optrekkend vocht en een koude ondergrond
2. Een hondenhok moet ruim genoeg zijn maar niet te groot. Bij een te groot hok is het voor een hond lastiger zijn warmte vast te houden. Uiteraard moet hij er wel lekker gestrekt in kunnen liggen
3. Een tochtschot. Dit zorgt ervoor dat je hond altijd uit de tocht kan gaan liggen.
4. Een sterk, overstekend dak. Dit voorkomt inregenen
5. Het hondenhok moet goed schoon te maken zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een watervaste bodem en een dak wat open kan. Zo kan je zorgen voor optimale hygiëne.
Heb je het goede hondenhok gevonden die in ieder geval voldoet aan de bovenstaande criteria dan is het ook belangrijk de plaatsing van het hok zorgvuldig uit te kiezen. Zorg ervoor dat je het hondenhok nooit in weer en wind plaatst of vol in de zon. Het beste is een beschut plekje nabij een schutting, muur, tuinhuisje etc. Zo creëer je een rustige en fijne plek waar je hond heerlijk geborgen en ontspannen kan liggen als hij dat wil. Kleed het hok nog lekker aan met een goed warm hondenkussen zodat hij een lekkere, zachte ondergrond heeft.
Een hond springt toch gewoon zonder problemen in de achterbak of op de achterbank? Deze gedachtegangen komen voor bij veel mensen maar een hondenloopplank kan wel degelijk veel nut hebben. We zullen hieronder alle voordelen van een loopplank bespreken.
Een loopplank is zeer geschikt voor honden van middelgrote tot grote rassen. Vaak zie je bij deze rassen zodra zij wat ouder worden dat ze moeite gaan krijgen met hun achterhand. Ze kunnen er stram worden, gewrichtspijn krijgen of onstabiel worden. Een sprong in de auto kan dan als zeer vervelend worden ervaren. Zelfs zo erg dat een hond wellicht op den duur niet eens de auto meer in wil. Een hondenloopplank biedt dan de uitkomst. Je hond kan dan geleidelijk aan omhoog lopen waardoor zijn lichaam heel anders wordt belast dan dat hij een sprong moet maken. Hierdoor zal je hond veel minder last krijgen van zijn gewrichten.
Wij raden aan bij grotere hondenrassen niet te wachten met de aanschaf van een hondenloopplank tot hij moeite begint te krijgen. Het beste is als je je hond dit al vanaf pup af aan aanleert. Hierdoor worden de gewrichten al preventief ontlast en beperk je de slijtage door het erin en eruit springen.
Er zijn verschillende hondenloopplanken op de markt. De grootste verschillen zitten voornamelijk in de gebruikte materialen. Je hebt ze van hout, kunststof en aluminium. De houten loopplanken zijn vaak prijstechnisch interessant, echter zijn ze in gebruik vaak wat zwaar. Als baas zijnde dien je toch de loopplank iedere keer in en uit de auto te halen en uit te klappen. Bij de houten variant kan men dit dan wel eens als nadelig ervaren. Een goed alternatief zijn de kunststof honden loopplanken. Deze zijn vaak een stuk lichter en daardoor makkelijker te verplaatsen en mee te nemen. Echter kunnen kunststof loopplanken wel iets gevoeliger zijn voor breuk. Als laatste heb je nog de lichtgewicht aluminium loopplank. Deze loopplank is echt het neusje van de zalm maar is wel een grotere uitgaven. Daar tegenover staan wel tal van voordelen die we hieronder stap voor stap zullen uitleggen.
Voor alle hondenloopplanken geldt dat je altijd moet opletten dat de plank geschikt is voor het gewicht van je hond.
De Easysteps van Proline is een lichtgewicht alumium hondenloopplank geschikt voor een gewicht van wel 100kilo! Hij is makkelijk in gebruik en zeer robuust.
Alle voordelen op een rij:
1. Loopvlak: Dankzij de hightech honingraat- constructie uit de bruggenbouw is de Easy Steps loopplank tot 100 kg belastbaar. Met de antislip elementen met botafbeelding en het stroeve ribbelprofiel wordt uitglijden voorkomen. Je hond kan bij elk weertype over de hondenloopplank lopen.
2. Beschermende rubber poten: De loopplank is op elke hoek voorzien van rubber poten. Deze bieden een goede houvast op elke ondergrond. Gelijktijdig wordt de lak van je auto beschermd tegen krassen.
3. De Easy Steps hondenloopplank kan compact in elkaar worden geschoven en past daarmee in elke bagage- ruimte: De Easy Steps hondenloopplank kan compact in elkaar worden geschoven en past daarmee in elke bagage- ruimte. Dat gaat kinderlijk eenvoudig, zelfs met één hand. De andere hand heb je vrij voor je hond. Je kan op die manier de loopplank ook gebruiken onder omstandigheden waar extra voorzichtigheid is geboden.
4. Lichtgewicht: De Easy Steps hondenloopplank weegt slechts 5,4 kg. Dit maakt hem uiterst hanteerbaar.
5. Hoogwaardig: De Easy Steps hondenloopplank is gemaakt van hoogwaardige materialen. Alle onderdelen zij weerbestendig, uiterst duurzaam en herbruikbaar. De loopplank kan eenvoudig worden gereinigd met de hogedrukspuit of de tuinslang. Vanzelfsprekend zijn alle gebruikte onderdelen niet giftig.
6. Zwitserse kwaliteit: De Easy Steps hondenloopplank is ontwikkeld door Zwitserse ingenieurs en wordt in Zwitserland gemaakt.
In het begin zal je hond even raar staan te kijken als je met de loopplank aan komt zetten. Als vanzelfsprekend heeft hij even de tijd nodig om hier aan te wennen. Wij raden aan om eerst de loopplank op de grond te leggen en je hond er dan overheen te laten lopen. Doe dit heel rustig en geef hem hier wat tijd. Op het moment dat je hond dit goed aanpakt kan je de hondenloopplank op een stoeprand leggen waardoor je er een kleine helling in maakt. Ook hier geef je hem weer even de tijd om te wennen. Als dit allemaal goed gaat zonder spanning dan kan je de loopplank tegen de auto aanzetten. Je zult zien dat je hond er dan veel makkelijker en rustiger inloopt dan wanneer je de loopplank direct tegen de auto aanzet terwijl je hond hier nog niet bekend mee is.
|
Gebruik een muilkorf slechts tijdelijk |
Een muilkorf mag niet worden gebruikt bij de volgende gevallen: |
In de basisuitrusting van een hondenbezitter mag een ding zeker niet ontbreken: de juiste hondenlijn. Niet in de laatste plaats, omdat steeds nieuwe verordeningen rond het houden van honden zorgen dat de lijn tegenwoordig een voornaam accessoire is voor zowel dier als eigenaar. Ondanks al die regels rond "aan de lijn houden" wensen hondenbezitters hun viervoetige vriend waar mogelijk toch maximale bewegingsvrijheid te geven. Met de meermalen bekroonde Flexi-rollijn biedt De Huisdiersuper u een rollijn van absolute topkwaliteit.
Flexi-rollijnen garanderen door hun ergonomische rem– en blokkeerknop het allerhoogste bedieningsgemak, en zijn bovendien zeer gemakkelijk en licht te bedienen.
Houdt de lijn bij de handgreep vast – de riem of het koord rolt lichtjes in en uit, zonder daarbij door te hangen. Op die manier, geniet de hond optimale bewegingsvrijheid.
Terughalen van de hond
Om de hond terug te halen, drukt je vervolgens op de remknop. Zwaai nu je arm naar achteren, om de hond naar je toe te trekken. Laat de remknop weer los en zwaai je arm naar voren. De riem rolt nu automatisch op. Herhaal deze serie bewegingen tot de hond bij je voet is.
Remfunctie
Door de remknop in te duwen verhinder je dat de hond loopt waar hij wil. Zo kan hij goed geleid worden.
Blokkeerfunctie
Om de lijn vast te houden, druk je vervolgens de remknop naar beneden en schuif je de remknop naar voren. Door je duim eenvoudig terug te bewegen kan de remknop te allen tijde worden losgelaten. TIP: Gebruik de remknop alleen als de hond kort of aan de voet gehouden moet worden
Het grote voordeel van deze riemen is dat je zelf bepaalt, met een druk op de knop, hoeveel vrijheid de hond heeft. De looplijn rolt automatisch op wanneer de hond dichterbij komt. In deze rollijnen zit een veer die de lijn steeds op- of afrolt (net als bij een rolmaat). Loopt de hond te ver weg, dan kan je het afrollen eenvoudig stoppen door op de knop te drukken. Heeft u liever een vaste lengte, dan kunt u deze knop vastzetten zodat de lijn op een constante lengte blijft.
Het doet er niet toe of je hond klein, groot, brutaal, rustig is of temperamentvol: Flexi heeft de juiste rollijn voor elke hond – het enige wat je hoeft te doen is de juiste lijn bij je hond te kiezen. U hoeft slechts enkele criteria toe te passen om tot een juiste keuze te komen:
• De lengte van de lijn: 3 meter, 5 meter, 8 meter!
• De grootte van de hond: smal, medium, large (zie hieronder)!
• Koordlijnen bieden in een relatief kleine handgreep de beste in- en uitloopeigenschappen!
• Riemen zijn goed zichtbaar, bijzonder robuust en laten zich geheel oprollen!
• Small: voor kleine honden, zoals Teckels, Pekinezen, West-Highland Terriërs of Yorkshire Terriers
• Medium: middelgrote honden, zoals Beagles, Foxterriërs, middelgrote Schnauzers, of Poedels
• Large: voor grote honden, zoals Boxers, Collies, Golden Retriever of Herdershonden
• Zekere verbinding tussen mens en dier!
• Meer bewegingsvrijheid voor de hond!
• Eenvoudige bediening voor de eigenaar!
• Gepatenteerd remsysteem, waardoor de hond in elke situatie volledig onder controle is!
• Innovatief ontwerp – klassiek, modieus of elegant!
• Betrouwbaar blokkeersysteem, wat doorhangen van de lijn voorkomt!
• Optimale belasting mogelijk door onbreekbare Hightech materialen!
• Duurzame kwaliteitsproducten, zoals door vakspecialisten aanbevolen!
• Precisie tot in het kleinste detail met wereldwijd zeer veel, zeer tevreden klanten!
Er zijn verschillende manieren om teken te verwijderen. We zullen ze op deze pagina allemaal stuk voor stuk doorlopen maar laten we eerst eens kijken wat een teek precies is en wat hij doet.
Een teek ziet eruit als een insect maar behoort officieel tot de groep spinachtigen. Je kan een teek herkennen aan zijn twee lichaamssegmenten, acht poten en steekorgaan op zijn kop. Let er wel op dat een tekenlarve nog maar zes pootjes
heeft. De gehele levenscyclus van een teek bestaat uit vier stadia en duurt gemiddeld twee jaar afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die hij binnen krijgt.
1. Het eitje
2. Larve
3. Nimf
4. Adult
De vrouwtjes in het volwassen stadium (Adult) voeden zich voor het paren voor een aantal dagen helemaal vol en leggen vervolgens hun eitjes. Kort na het leggen van de eitjes gaan zij dood. Zij voeden zich met hun speciale steeksnuit. Door het verdovende middel wat zij daarbij uitscheiden hoeft een tekebeet niet gevoeld te worden door mens of dier. Dit zorgt ervoor dat een teek ongemerkt lange tijd op de huid aanwezig kan zijn.
Met de bovenstaande informatie kan je tot de conclusie komen dat het beter is om je huisdier zo te beschermen dat een teek geen kans maakt. Echter is dit in de praktijk nog niet zo makkelijk. Teken bevinden zich in het gras, heide en struiken waarna ze zich vastgrijpen aan je hond zodra deze langs komt. Uiteraard kan je je hond op voorhand wel minder aantrekkelijk maken voor teken door hem bijvoorbeeld een tekenband om te doen of hem te druppelen met de daarvoor geschikte middelen. Ook zijn er tegenwoordig bonbons op de markt voor je hond die ervoor zorgen dat een teek na het vastbijten komt te overlijden.
Je ontkomt er met alle voorzorgsmaatregelen toch niet altijd aan. Je hond heeft een teek en wat nu? Een teek is weliswaar gemakkelijk te verwijderen maar je dient het wel op de goede manier te doen, zodat er later geen onstekingen of irritaties onstaan. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen die het gemakkelijker maken zoals een pincet, een tekentang of een SmarTick.
1. Maak de teek volledig zichtbaar door alle haren van je kat of hond opzij te leggen. zorg er ook voor dat de kleine haartjes niet aan de teek zijn geplakt.
2. Verwijder de teek vervolgens met een tekentang. Dit is de manier om teken te verwijderen zonder gebruik te maken van gif of insecticide. Je plaatst de tang om de kop van de teek en dan kunt hem er gewoon zachtjes uittrekken. Let er op dat de pootjes er allemaal mee uit komen.
3. Mocht het mondgedeelte van de teek in de huid blijven zitten, ontsmet eerst dat gedeelte met alcohol of een ander ontsmettingsmiddel. Gebruik dan een pincet om de rest weg te halen op dezelfde wijze zoals je een splinter uit je vinger haalt.
4. Was altijd grondig uw handen voor en na het verwijderen van de teek.
5. Maak een notitie in uw agenda of kalender van de dag waarop de teek is verwijderd. Dit om eventuele ziektes veroorzaakt door de teek sneller te kunnen behandelen.
6. Durft u de teek niet zelf te verwijderen laat dit dan door een dierenarts of iemand die er verstand van heeft
Wij raden af om allerlei alternatieve methodes te gebruiken die je hier en daar hoort (zoals met brand gel, schoonmaakmiddel, brandende lucifers en sigaretten). Deze methodes zullen de teek wel dood maken maar niet volledig verwijderen. Hierdoor kunnen alleen maar irritaties, ontstekingen of verwondingen ontstaan.
Teken behoren tot de spinachtige en komen voor over heel de wereld, ook in Europa. In onze streken zijn een aantal soorten belangrijk: de gewone hondenteek (Ixodus ricinus) omdat deze hier bij ons voorkomt en de bruine hondenteek (Rhipicephalus sanguineus) omdat hij wereldwijd de belangrijkste teek is en via reizen meegebracht kan worden. Verder is ook de Dermacentor reticulatus een belangrijke teek. De Dermacentor teek is berucht als drager van de parasiet Babesia canis die bij honden de levensbedreigende ziekte Babesiose kan veroorzaken. Tot voor kort werd deze teek alleen in Nederland gezien bij honden die mee op vakantie waren geweest in gebieden waar de Dermacentor teek voorkwam. |
Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van Lyme bij de hond? |
Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.